Nytt bekjentskap i Champions League – Vipers
Krediteres: Martine S. Alvær

Nytt bekjentskap i Champions League

Noe av det mest interessante med Champions League er når man får stifte nye bekjentskaper, og i KGHM MKS Zaglebie Lubin får definitivt Vipers Kristiansand stifte et nytt bekjentskap. Den polske mesteren er med i Champions League for første gang, og polakkene har fått en tøff start på turneringen.

Etter å ha blitt smadret av Krim Mercator Ljubljana i den første kampen med hele 18-36 var det et hjerteskjærende tap polakkene gikk på mot Rapid Bucuresti forrige helg. 26-25, etter at Zaglebie Lubins rutinerte Aleksandra Zychs skudd i sluttsekundene ikke resulterte i scoring.

Vi vet at Lubin er et veldig motivert lag. De er polske mestere, og har veldig mange polske landslagsspillere i tillegg til noen internasjonale innslag. Hovedstyrkene deres er i overgangsspillet, men vi vet også at de kan skape problemer i etablert angrep.
Vi må være 100% forberedt og klar for kampen, for om man drar dit med feil innstilling og dårlig forberedelse, tror jeg Lubin kan skape problemer for et hvilket som helst lag.

Tomas Hlavaty

Denne sesongen er det spesielt to spillere som har markert seg positivt for oransjetrøyene fra Lubin. Den 41 år gamle venstrekanten Kinga Grzyb har notert seg for 10 scoringer i Champions League, mens den Brasilianske bakspilleren Patricia Machado Matielli har 6 nettkjenninger.

Vipers-jentene dro direkte fra bortekampen mot Sola til Polen, og etter seieren over FTC-Rail Cargo Hungaria i Aqauarma forrige helg blir det spennende å se om de rosa tar enda nye steg mot storformen. Mot FTC var det mange spillere som meldte seg på, og spesielt samarbeidet mellom bakspillertrioen Anna Vyakhireva, Lois Abbingh, og Jamina Roberts var veldig lovende.

Tomas Hlavaty, her sammen med Lene Rantala etter seieren mot FTC, tror på en jevn kamp mot Lubin.
Foto: Martine S. Alvær

Det er et nytt lag for oss, så vi forventer en tøff oppgave. Vi må være fokusert fra start, være tro til vårt spill, og ikke bli stresset dersom de spiller litt annerledes enn det vi er vant til.

Silje Waade

Tomas Hlavaty får også flere strenger å spille på fremover. Nå har riktignok Sunniva Amalie Næs Andersen og Tuva Ulsaker Høve blitt hjemme i Kristiansand pga sykdom, men Silje Waade returnerte til parketten mot Sola, og både Vilde Jonassen og Marta Tomac, som begge har returnert etter fødsel, tar nye steg mot storformen for hver kamp de deltar i.

Kampen mot MKS Zaglebie Lubin har avkast klokken 18:00 og vises på handball-kanalen.tv