Storseier i Polen – Vipers

Storseier i Polen

Det er ingen bortekamper i Champions League som er enkle, men Zglebie Lubin mot Vipers Kristiansand skulle i utgangspunktet være rått parti. En Champions League-debutant mot den triple Champions League-vinneren.

Men det var polakkene som startet kampen klart best. Jentene i rosa slurvet, spesielt i angrep, og holdt greit følge det første kvarteret. Faktisk sto det 6-6, og Katrine Lunde hadde allerede notert seg for fem redninger. Fremover på banen var det Anna Vyakhireva som var den avgjørende spilleren. Hun utfordret forsvaret, spilte opp lagvenninnene sine, og satt ballen i mål selv.

Heldigvis løsnet det for Vipers-jentene det siste kvarteret av omgangen. Fra 6-6 gikk det slag i slag, og plutselig ledet gjestene fra Kristiansand med 6-11. Det på tross av at Lubins trener, Bozena Karkut, hadde tatt en timeout.

Og nå var det egentlig bare ett lag på parketten i Hala Widowiskowo Sportowa RCS Lubin. Alt dreide seg om de rosa, og med god hjelp fra Katrine Lundes smått utrolige 11 redninger før pause, noe som gav en redningsprosent på over 60, vokste ledelsen.

Vi må være fornøyd med restulatet. I åpningen bommet vi på noen sjanser, og Lubin utnyttet det til fulle, men utover i kampen forbedret vi forsvarsspillet voldsomt, vi fikk mange kontringer, og kom til gode avslutningsmuligheter. Vi bommet på noen sjanser, som jeg sa, og vi må bli mer kliniske i avslutningene våre. De gode mulighetene må omsettes i mål. Men jeg er veldig fornøyd med laget, med spillerne, og naturligvis at vi vant.

Tomas Hlavaty

Tre scoringer fra Vilde Jonassen, Anna Vyakhireva, og Lois Abbingh gjorde at Vipers kunne gå til pause med en 9-16 ledelse etter å ha vunnet de siste 15 minuttene 3-10. Dersom Tomas Hlavaty var misfornøyd med åpningen på kampen må han ha vært minst like fornøyd med avslutningen på omgangen.

Den andre omgangen startet akkurat som den første ble avsluttet. De fire første scoringene etter hvilen ble satt inn i Lubins mål. Blant annet ved hjelp av to kontringsscoringer fra Mina Hesselberg, som gjorde en flott kamp og noterte seg for 7 scoringer på 8 skudd.

Etter de første fem minuttene tok Lubin en ny timeout, og nå fikk polakkene litt orden i rekkene, men ledelsen var allerede på 9-21 og kampen hadde vært avgjort en stund allerede. Det var dog noen lyspunkter for vertene. Blant annet Daria Michalaks fire scoringer, og Barbara Zima som kom seg opp på seks redninger til slutt.

Jana Knedlikova og de andre kantspillerne til Vipers holdt lekestue i Polen

Det er dog ikke til å stikke under en stol at det var Vipers denne andre omgangen handlet om. Tomas Hlavaty benyttet sjansen til å gi flere spillere sjansen, og både Paula Arcos, Vilde Jonassen, Marta Tomac, Oceane Sercien-Ugolin, og Luisa Schulze gjorde gode innhopp for de rosa.

Det var en god atmosfære med mange tilskuere, så det var veldig gøy å spille. Som Tomas sa slet vi litt i begynnelsen, men den andre omgangen var veldig bra, og jeg syns vi gjorde en god kamp til slutt.

Mina Hesselberg

På målvaktsplass var Katrine Lunde i det umulige hjørnet nok en gang. 17 redninger og 53% på den offisielle statistikken er nok til å ta luven av et hvilket som helst lag, og for Lubin, som nok hadde håpet at Lunde skulle ha en dårlig dag på jobben, var det spesielt tungt at målvakten var i kjempeslag i kveld.

Noe av det mest imponerende med Vipers’ prestasjon i kveld var kantspillet. 14 scoringer fra kantposisjon, og flere kontringsscoringer på kantspillerne i tillegg var på det nivået vi har blitt vant til fra Vipers. Kampens høydepunkt var kanskje da Anna Vyakhireva vikarierte for Jana Knedlikova på høyrekanten. Vyakhireva leverte flere scoringer fra kant, og kronet det hele med å lobbe ballen over målvakten på sitt siste forsøk.

Til slutt vant Vipers komfortabelt 20-34 etter å ha tatt foten av gasspedalen i sluttminuttene. En veldig god prestasjon av Vipers-jentene. Nå venter Tertnes i Aquarama førstkommende onsdag, før Champions League fortsetter med storoppgjøret mot Team Esbjerg i Aquarama neste lørdag.