Aquarama er utsolgt før storkampen – Vipers

Aquarama er utsolgt før storkampen

Et av årets høydepunkter i Aquarama kommer allerede i morgen lørdag. Danske Team Esbjerg, med våre gamle kjenninger Nora Mørk og Henny Reistad i spissen, kommer på besøk til en uhyre viktig Champions League-kamp, og et utsolgt Aquarama blir kjempeviktig i kampen om to poeng.

For begge lagene har startet Champions League identisk; to seire og ett tap har det blitt både for Vipers Kristiansand og Team Esbjerg. Vipers tapte som kjent mot det andre danske laget i gruppa, Ikast, mens Esbjerg tapte for Krim Mercator Ljubljana i danskenes første bortekamp. Seierene har kommet henholdsvis mot FTC og Zaglebie Lubin for Vipers, mens Esbjerg har vunnet to neglebitere mot Rapid Bucuresti og Metz. Begge kampene ble vunnet med to mål.

SIKRE DEG DE SISTE BILLETTENE TIL KAMPEN VED Å KLIKKE HER

Det blir en tøff kamp. Det er litt spesielt når vi møter Esbjerg, som er et dansk lag med mange nordmenn, og mange kjente fjes og spillere. Det har en tendens til å bli veldig tette kamper, så jeg tror det blir tøft.

Jeg håper det blir mye forsvarsarbeid, og at vi kan vinne duellene der så vi kan kjøre overganger.
Det kan være en fordel for meg som målvakt at jeg kjenner spillerne godt. Det handler litt om hvem som er mest tålmodige i møte med hverandre. De kjenner jo meg også, så det kommer litt an på hvem som har mest dagen.

Katrine Lunde
Katrine Lunde spår en tøff kamp mot Esbjerg
Foto: Martine S. Alvær

Det er ikke til å stikke under en stol at Team Esbjerg har et slagkraftig lag med kjente spillere i alle ledd. De mest gjenkjennelige for det norske publikummet er naturligvis Nora Mørk, Henny Reistad, Kristine Breistøl, Marit Røsberg Jacobsen, og Sanna Solberg-Isaksen. I tillegg til de norske spillerne finner man også gode danske landslagspillere som Mette Tranborg, Rikke Iversen, og Kathrine Heindahl.

I sin siste Champions League-kamp slo Vipers Zaglebie Lubin ganske komfortabelt på bortebane, mens det mot Tertnes i Rema 1000-ligaen på onsdag gikk litt tråere. Vipers slet i store deler av kampen, men klarte å snu til sin fordel, tok to viktige poeng, og er fortsatt ubeseiret i Rema 1000-ligaen denne sesongen.

DET OFFISIELLE KAMPPROGRAMMET FINNER DU HER/THE OFFICIAL MATCH PROGRAMME CAN BE FOUND HERE.

Jeg føler meg alltid bra, men det viktigste er at spillerne føler seg bra, og det ser virkelig sånn ut i dag. Nøkkelen i morgen blir å være fokusert på oss selv, at vi er kompakte i forsvarsarbeidet vårt, og at vi i angrep bruker systemene vi har forberedt og som vi vil bruke. Vi må skape våre egne situasjoner, og vi må gå ut på banen som en enhet.

Etter onsdagens kamp handlet alt om å gjøre spillerne klar for kampen i morgen, og vi vet at nivået vårt må være mye høyere mot Esbjerg enn det var mot Tertnes på onsdag. Vi må kjempe, og vi må være til stede i Aquarama fra første sekund.

At kampen er utsolgt er helt fantastisk. Vi driver med håndball fordi vi vil fange folks interesse, og dersom arenaen er utsolgt er det et signal om at vi gjør noe riktig. Jeg er utrolig takknemlig for hver eneste tilskuer, og jeg håper alle vil hjelpe oss så godt de kan!

Tomas Hlavaty
Tomas Hlavaty har lagt en god plan for hvordan Team Esbjerg skal beseires.
Foto: Tomas Hlavaty

Også Team Esbjerg er ubeseiret i hjemlig serie så langt. Fem kamper har gitt fem seiere, og tabelltopp sammen med Odense. Trener Jesper Jensen, som har vært hovedtrener i Esbjerg i en årrekke, har bygd et solid lag, som med få utskiftninger har vist seg å være et av Europas desidert beste håndballag. To turer til Final4 på like mange sesonger er sterkt uansett utfall i Bidapest.

Kampen mot Team Esbjerg har avkast klokken 18:00 i morgen lørdag, og Aquarama er praktisk talt utsolgt. Det er fortsatt noen få plasser igjen på mesaninen, og ståbilletter utover det. Dersom du skal på kamp i morgen må du sikre deg en plass nå.