Vipers med ellevill opphenting, men drømmen brast i siste sekund. – Vipers

Vipers med ellevill opphenting, men drømmen brast i siste sekund.

Med et utsolgt Aquarama, storfint besøk fra Esbjerg, og et hjemmelag med en oppadgående kurve var det duket for en festaften lørdag kveld. Det var i hvert fall det nesten alle i Aquarama ønsket seg.

Gjestene fra syd inntok rollen som festens vokter, og hadde helt andre planer for kvelden enn det hjemmelaget hadde. Jamina Roberts tidlige scoring ble etterfulgt av ikke mindre enn seks bortemål på rad.

Ingen i Kristiansand trenger en innføring i kvalitetene til verken Henny Reistad eller Nora Mørk, men de to tidligere Vipers Kristiansand-spillerne styrte alt som foregikk i Aquarama. Reistad viste frem finterepertoaret sitt, mens Nora Mørk inntok rollen som servitør og straffeeksekutør. Til pause hadde de to kombinert for langt over ti scoringer.

Katrine Lunde viser sin frustrasjon underveis i kampen.

1-6 og stemningen i Aquarama hadde fått en liten trøkk, men anført av Rosabanden nede i det ene hjørnet fant både publikum tilbake stemmen sin, og Vipers-jentene begynte å kappe innpå forspranget.

Etter at Nora Mørk satt inn et straffekast til 6-11 var det Vipers’ tur til å sette to baller på rad i nettet til Anna Opstrup Kristensen i Esbjerg sitt mål. 8-11, og hjemmelaget var igjen på skuddhold. Dessverre handlet denne førsteomgangen i bunn og grunn om Team Esbjerg.

For et et par kjappe scoringer av Kristine Breistøl gjorde at danskene igjen ledet med fem, og det var så nærme Vipers kom i denne første omgangen. På tross av et par kjemperedninger fra Katrine Lunde klarte ikke Vipers å omsette sjansene sine i angrep i stor nok grad.

Med kun 6-7 sekunder igjen av omgangen satt Jamina Roberts inn 15-19, men et ufattelig raskt avkast fra Team Esbjerg gav Henny Reistad muligheten til å løpe inn 15-20 i det pausesignalet gikk. Tomas Hlavaty og de rosa Vipers-jentene hadde en stor jobb å gjøre i pausen.

De som så denne kampen, om det var i arenaen eller på TV, må være fornøyde. Det var en fantastisk kamp fra start til slutt. Vi er naturligvis nok ikke fornøyde ettersom vi ikke vant kampen, men dersom vi hadde klart å dra i land et uavgjort resultat tror jeg vi hadde vært ekstatiske.

Vi var mye bedre i den andre omgangen, men Team Esbjerg var minst like gode i den første. Vi må bygge videre på dette. Etter å ha vært bak med 5-6 mål klarte vi å kjempe oss tilbake i kampen. Vi var på skuddhold mot slutten, og det viser mentaliteten spillerne mine innehar.

Tomas Hlavaty
Tomas Hlavaty hyllet mentaliteten Vipers-jentene viste.

Da lagene kom på banen igjen var det nok en gang Vipers som tok det første stikket da Anna Vyakhireva danset seg gjennom det danske forsvaret og satt ballen utagbart i nettet, men igjen var det Kristine Breistøl som gjenopprettet balansen og vel så det. To kjappe scoringer fra den høyreiste backen gjorde at ledelsen var 16-22. Kunne virkelig de rosa komme tilbake?

Sakte, men sikkert begynte en liten opphenting. Anna Vyakhireva, som mot Tertnes, bestemte seg for at hun ikke skulle tape denne kampen uten å ha gjort et skikkelig forsøk. Vyakhireva, sammen med kantspillerne, spiste opp ledelsen Esbjerg hadde skaffet seg.

Så smalt det i Aquarama. Nora Mørk gikk i bakken etter en tøff takling fra Lysa Tchaptchet. Dommerne valgte å benytte seg av muligheten for videodømming, og etter å ha sett på skjermen trakk de opp det røde kortet fra baklomma. Linjespilleren måtte se resten av kampen fra tribunen.

Det så heldigvis ikke ut til at det hemmet Vipers Kristiansand nevneverdig. Det var fortsatt Vyakhireva som holdt i taktpinnen, og sammen med resten av laget hadde plutselig de rosa kontakt med den danske bjørnen, og da Sunniva Næs Andersen satt inn utlikningsmålet til 29-29 eksploderte de fremmøtte i Aquarama.

Andersen fikk en nydelig pasning, hun satset som bare hun kan, og plasserte ballen trygt i nettet, og nå hadde publikum 12-13 neglebitende minutter i vente. Lagene fulgte hverandre som skygger nå, og Vipers utliknet gang på gang Esbjerg sine scoringer.

Jeg er så stolt av jentene. Vi var så langt bak, og vi klarte å kjempe oss tilbake i kampen. Det røde kortet var tungt, og jeg er lei meg for at ikke det er vi som jubler i kveld, men Team Esbjerg var, dessverre, hakket bedre enn oss.

Sunniva Amalie Næs Andersen
Sunniva Amalie Næs Andersen storspilte på venstrekanten sin, og noterte seg for syv scoringer.

I et angrep noen få minutter før slutt sendte Vipers i vei en avslutning som Esbjergs gode målvakt klarte å stoppe, og danskene hadde muligheten til å gå opp i en tomålsledelse. Den sjansen benyttet Rikke Iversen seg av. 34-36 med under fire minutter igjen å spille.

Nok en gang klarte Vipers å mobilisere troppene, og to scoringer, på hver sin side av en Katrine Lunde-redning, fra henholdsvis Sunniva Amalie Næs Andersen og Jana Knedlikova ga balanse i regnskapet med kun 15 sekunder igjen av kampen. Et sist angrep fra Team Esbjerg skulle avgjøre kampen. Vipers-forsvaret gjorde en heltemodig jobb og stoppet første forsøk, men etter frikastet fikk Henny Reistad muligheten fra 10 meter. Vår tidligere spiller sendte i vei en kanonkule som Katrine Lunde var helt sjanseløs på, og kampen var avgjort med kun tre sekunder igjen å spille. 37-38 til Esbjerg, etter at Vipers-jentene hadde levert en heltemodig opphenting.

Vipers’ startoppstilling:Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Anna Vyakhireva
Høyrekant: Jana Knedlikova
Linjespiller: Lysa Tchaptchet