Ny storkamp i Aquarama – Vipers

Ny storkamp i Aquarama

De siste årene har det kun vært Storhamar som har kommet i nærheten av Vipers i Rema 1000-ligaen. Kenneth Gabrielsens lag har tatt nye steg i sommer, og er så langt ubeseiret i serien.

I forrige serierunde ble Fana kontant feid av banen, og 11-målsseieren i Bergen burde være et skremmeskudd for noen og enhver. I den kampen var det Kristin Venn som var kampens store spiller, og venstrekanten noterte seg for seks scoringer. 

KJØP BILLETTER TIL STORKAMPEN HER

En annen spiller som må trekkes frem når man snakker om Storhamar er Anniken Obaidli. Bakspilleren har hatt noen år på Hamar etter overgangen fra Molde, og hun har blitt én av Kenneth Gabrielsens aller viktigste spillere. Det samme er Ane Cecilie Høgseth. Linjespilleren har tatt store steg de siste sesongene, og er fast inventar på rekruttlandslaget.

Vipers Kristiansand er inne i et blytungt kampprogram, og storkampene kommer på rekke og rad. Det ble et knepent tap for Team Esbjerg på lørdag, og etter kampen mot Storhamar i morgen tar de rosa jentene turen til Molde for en siste seriekamp før landslagsoppholdet.

Kampene mot Storhamar er alltid spennende affærer, og forhåpentligvis får vi se Julie Stokkendal Poulsen og resten av Vipers-jentene juble.
Foto: Martine S. Alvær

Det er helt klart den største kampen i serien. Vi hadde en storkamp borte mot Sola, som vi vant, og nå står vi foran et nytt lag som kommer hit fulle av motivasjon og som gjerne vil ødelegge for oss. Vi fokuserer som alltid mest på oss selv, og vi er godt forberedt for kampen, og alle vil vise at vi er bedre enn Storhamar også denne sesongen.

Nøkkelen er å være bra i forsvar, at vi har et godt samarbeid mellom målvakt og forsvaret, at vi klarer å kontre, og at vi er tålmodige i angrep dersom det trengs. Vi er også helt nødt til å sette mulighetene våre i nettet.

Å balansere arbeidsmengden er noe vi jobber med daglig. Vi snakker med det medisinske apparatet hver eneste dag, og dersom noen spillere sliter med ett eller annet som følge av overbelastning eller noe annet så tar vi vare på de så godt vi kan. Spillernes helse er kjempeviktig både for meg, og for klubben, og vi tar ingen unødvendig risiko med noen spillere. Vi har kvalitetsspillere som kommer inn, og som er mer enn god nok uansett motstand. 

Tomas Hlavaty

I Ana Debelic sin mammapermisjon har mye av ansvaret på linja falt på Lysa Tchaptchet. Den 22-år gamle spanjolen er inne i sin tredje sesong i den rosa drakta, og den unge jenta tar stadig nye steg mot å bli en linjespiller helt i verdenstoppen.

Det kommer til å bli en fantastisk kamp mot en god motstander. Vi skal gi alt helt fra start, og vi skal kjempe med nebb og klør for å få et positivt resultat. Vi har ikke vært på vårt beste så langt denne sesongen, men vi utvikler oss og jobber videre for å nå det nivået vi ønsker å være på.

Forsvaret er definitivt det viktigste. De vil gjerne at linja skal løpe bak oss, så vi må flytte bena og gjøre det så vanskelig som mulig for dem. I tillegg må vi omsette sjansene våre, og ta de mulighetene som byr seg

Lysa Tchaptchet
Lysa Tchaptchet, her fra kampen mot Esbjerg, spår en tøff kamp mot Storhamar
Foto: Martine S. Alvær

Kampen mot Storhamar har avkast klokken 18:15, og det er fortsatt noen ledige billetter å kjøpe på vipers.woow.no