Vipers beseiret Storhamar – Vipers

Vipers beseiret Storhamar

Da kampen startet i Aquarama var det Storhamar, med Kenneth Gabrielsen på benken, som var serieleder i Rema 1000-ligaen. Både Vipers Kristiansand og Storhamar hadde fått ubeseiret frem til kveldens kamp, men Storhamar hadde en bedre målforskjell enn vertene i rosa. Det så dog ikke ut til å bety noen verdens ting i åpningen av kampen.

For 1-0 ble til 2-0, som ble til 3-0 og 4-0. Faktisk skulle det gå hele 7 minutter før de gule noterte seg for scoring. Da var det Mia Svele som fant veien gjennom forsvaret og satt ballen i nettet bak Sofie Börjesson som vikarierte i Katrine Lundes fravær, men før hun rakk det hadde Silje Waade kontret inn en scoring. 5-1 til Vipers etter 7 minutter var akkurat så bra som man kunne ha drømt om på forhånd.

Og det stoppet ikke der, 5-1 ble til 7-1 før Storhamar klarte å sette en ny ball i nettet. Kenneth Gabrielsens jenter slet i alle faser av spillet. De gule gjorde enkle tekniske feil, bommet på klare muligheter, og ble rett og slett spilt av parketten av Vipers-jentene.

Uansett hva Storhamar prøvde slet de med å stoppe Lysa Tchaptchet. 7 mål ble det for spanjolen

På 9-3 fikk dog Gabrielsen en viss orden på laget sitt. Tre scoringer på rad for gjestene fra Hamar gjorde at det sto 9-6 på lystavla, og publikum i Aquarama våknet til liv igjen for å hjelpe heltene sine til å beholde ledelsen.

Å beholde ledelsen klarte heldigvis de rosa. En god Sofie Börjesson vartet opp med noen gode redninger, og svensken gjorde seks redninger før hvilen til en redningsprosent på 40. Mer enn godkjent fra Börjesson!

Endelig fikk jeg til en god kamp. Jeg syns vi står mye bedre i forsvar i dag, og det har vært det vi har arbeidet med hele sesongen. Vi treffer ekstremt bra i den første omgangen, men etter pause hever Storhamar seg og vi sliter litt mer, men alt i alt skal vi være kjempefornøyde.

Egen innsats var nok litt opp og ned. Før pause var skikkelig bra, mens etter pause føler jeg at verken jeg eller forsvaret er helt på, og da blir det kjempevanskelig. Heldigvis fikk jeg til noen gode redninger, og noen strafferedninger, så jeg er fornøyd med egen innsats.

Jeg tror droppet i kvalitet handler om hvem som er mest fokusert og skjerpet i situasjonen. Vi er ikke det laget mellom 35 og 45 minutter, og da får Storhamar lov å kneppe innpå oss. Det er ting vi må jobbe videre med.

Sofie Börjesson
Sofie Börjesson leverte fra øverste hylle i kveldens kamp

Mot slutten av omgangen slet begge lag offensivt, og det var langt mellom hver scoring. Anniken Obaidli satt inn omgangens siste mål med over tre minutter igjen til pause. Etter det reddet begge lag 7-meter forsøk fra motstanderen, og lagene gikk til pause med firemåls forskjell på lystavla.

Etter hvilen handlet alt om Vipers Kristiansand igjen. Som i den første omgangen åpnet de rosa omgangen med å løpe over et tamt Storhamar-lag. Nå åpner Vipers med 5-2 i de første minuttene, og igjen så det ut til at Vipers skulle kunne avgjøre kampen.

6 minutter ut i omgangen tok Kenneth Gabrielsen sin andre timeout for kvelden, og etter den snudde kampen fullstendig karakter. Line Eilertsen kom inn på høyrebacken og skapte uendelige problemer for Vipers-forsvaret sammen med Ane Cecilie Høgseth på linja. Sammen sørget de to for fire mål til de gule uten motsvar fra Vipers. 19-16 på lystavla og det var ny spenning i kampen.

Faktisk skulle Storhamar komme kun ett mål bak, og igjen var det Høgseth som sto for scoringen. Med drøye 15 minutter igjen av kampen sto det 21-20, og om ikke varsellampene hadde blinket før gjorde de det i hvert fall nå.

Heldigvis forsto også jentene kledt i rosa at det var alvor nå. Julie Stokkendal Poulsen kom inn for Sofie Börjesson, som hadde gjort en fin figur, og stoppet to baller på rad i en viktig sekvens for Vipers-jentene. Det bidro til at ledelsen gikk fra det ene målet til seksmålsledelse. I den femmålsperioden der spilte Vipers også med to spillere mindre. En enorm prestasjon!

Om vi kikker på statistikken var det Lysa Tchapchet og Anna Vyakhireva som leverte flest scoringer for de rosa. Syv hver ble det på de to. Vyakhireva noterte seg i tillegg for hele åtte assists, og var sterkt delaktig i seieren. Ekstra gledelig var det å se Marta Tomac tilbake i godt gammelt driv. Tomac satt inn fem baller i Storhamar-nettet. Den ene av de en ordentlig lekkerbisken av en underarm.

Luisa Schultze og de andre Vipers-spillerne takker et velfylt Aquarama for støtten

Endelig startet vi en kamp bra, og jeg er kjempefornøyd med akkurat det. Jentene kom ut av garderoben og var hyperfokuserte. Vi ville vise Storhamar at vi er Vipers, og at de i kveld var på besøk i vår arena. Her bestemmer vi.

Jeg syns vi spilte fin håndball, og jeg er veldig fornøyd med alles innsats. Samarbeidet satt endelig som det burde og det var kjempeviktig for oss å få til.

Målvaktene gjorde en kjempekamp. Både Sofie og Julie tok muligheten når de fikk den, og det var så utrolig viktig for både oss og for de to at nettopp det skjedde. Etter Tertnes-kampen tror jeg ingen av de var superfornøyde, men de gjorde opp for det i dag og jeg er så utrolig glad for at de leverte på det nivået i dag.

Grunnen til at vi dropper litt i perioden er at vi roterer på laget. Når vi gjør det, er ikke samarbeidet på et høyt nok nivå – enda. For at samarbeidet skal bli bedre må jentene spille, de må øve på samarbeidet i kampsituasjon. Det krever tid, men det er utrolig viktig for oss fremover at de får den tida som trengs.

Lysa har et ekstremt potensial. Kanskje det høyeste av noen linjespiller. Men vi er helt nødt å huske på at Lysa kun er 21 år. Hun trenger tid, og dersom du spør henne om jeg pusher henne vil hun si at jeg kanskje pusher henne for mye. I dag var hun ekstremt god, og hun viste virkelig hva som bor i henne.

For at hun skal fortsette å ta steg må hun spille, og da er kamp den aller, aller beste arenaen å øve på. Jeg er glad for at hun får muligheten her i Vipers, og dersom hun fortsetter å jobbe hardt kommer hun til å bli bedre, og bedre, og bedre.

Tomas Hlavaty

Og nå var det heldigvis ingen tvil. Herfra og ut kontrollerte Tomas Hlavaty og Vipers-jentene inn seieren, og selv om Storhamar reduserte noen ganger mot slutten var seieren aldri truet. 28-26 etter en håndballkamp som svinget voldsomt i begge retninger.