Solid borteseier i Molde – Vipers

Solid borteseier i Molde

Som nevnt i forhåndsartikkelen vår har Vipers alltid hatt et godt tak på Molde. Da vi fikk Vipers-troppen i dag var det nok mange som sperret opp øynene, for Tomas Hlavaty hadde kun med seg 13 spillere til dagens bortekamp. Det siste forfallet var Anna Vyakhireva som sliter med sykdom. Heldigvis hadde det liten betydning for denne kampen.

De første knappe ti minuttene var en jevn affære. Vi fikk se 7-8 målvaktsredninger de første fem minuttene, og ingen av lagene klarte å sette sammen en rekke med scoringer. Etter den litt tamme åpningen fra begge lag fant de rosa ordentlig ut av Moldes både angrep og forsvar utover i omgangen. 6-6 sto det etter 9:20 spilte minutter.

De neste åtte minuttene brukte Vipers-jentene godt, og de avgjorde i praksis kampen. 6-6 ble til 6-12 etter at Sofie Börjesson fortsatte å stenge buret, og kontringspillet begynte å sitte. I denne perioden fikk vi også se Paula Arcos, som hadde kommet inn for Oceane Sercien-Ugolin briljere. Tre scoringer på rappen fra spanjolen som virkelig viste hva som bor i henne.

Og det var ikke nok med det. 6-12 ble til 8-19 etter at Vipers hadde vunnet den neste perioden 2-7. Börjesson forstsatte storspillet bakerst, mens absolutt alle bidro positivt fremover i banen. Mot slutten av omgangen rullerte Tomas Hlavaty på laget uten at det hadde noen særlig påvirkning på kampbildet.

Sofie Börjesson gjorde en kjempekamp og noterte seg for 15 redninger!

Vi fikk se Marta Tomac vikariere som linjespiller da Luisa Schulze fikk hvile litt, og da Tuva Høve trengte noen minutter på benken var det Vilde Jonassen som steppet inn som høyrekant. Da vi nærmet oss slutten av omgangen, satte Johanne Halseth Nypan inn Moldes siste mål før pause. 10-21 med noen få minutter igjen å spille.

De siste minuttene utnyttet de rosa ekstremt godt. Oceane Sercien-Ugolin fant nettet etter en flott kontring, mens Jamina Roberts og Lois Abbingh satte hvert sitt skudd fra distanse i buret som Ine Karlsen Stangvik voktet. 10-24 til pause, og Molde hadde blitt spilt ut av hallen de første 30 minuttene.

Ved pause var det Lois Abbingh som var Vipers’ mestscorende med fem, mens Mina Hesselberg og Lois Abbingh hadde notert seg for fire scoringer hver. Mest imponerende var dog Sofie Börjesson som på den offisielle statistikken sto med 13 redninger og en redningsprosent på 57. Verdensklasse omgang av svensken!

Etter Hlavatys pauseprat var det ganske tydelig at jentene hans kom på banen for å kontrollere inn et resultat. Hver gang Molde klarte å sette kampen i mål gjorde ei av Vipers-jentene det samme, og dersom Vipers ikke klarte å svare umiddelbart stoppet enten godt forsvarsspill, eller en fortsatt imponerende Sofie Börjesson, Moldes neste forsøk. Det gjorde at forspranget aldri krympet fra de 14 som det var ved halvtid.

Luisa Schulze viste seg frem i Lysa Tchaptchets fravær, og ble Vipers’ toppscorer mot Molde

Faktisk gav det Vipers muligheten til å øke ledelsen jevnt og trutt. På det meste ledet de rosa med 19 mål på 20-39, og det var virkelig en oppvisning i både målvaktsspill, offensivt og aggressivt forsvarsspill, og dødelig effekt angrepsspill.

For som sagt var det egentlig aldri noen tvil om hvor poengene skulle ta veien. Vipers kontrollerte kampen, og det var flere spillere som viste seg frem. Luisa Schulze skulle bli lagets toppscorer med åtte nettkjenninger, mens det var Oceane Sercien-Ugolin som noterte seg for flest assist, også det åtte i tallet.

I tillegg til disse var Paula Arcos fortsatt et uromoment i angrep, mens Martine Kårigstad Andersen kom inn og fikk spille 15-20 minutter. Andersen viste seg tilliten verdig og leverte fire scoringer og to målgivende pasninger på den tiden hun var på banen.

Til slutt var Vipers mange hakk for sterke for hjemmelaget, og sluttresultatet 25-41 var ikke flatterende på noen som helst måte. Dette føltes som en kamp der Vipers gjorde akkurat som de ville, og de rosa jentene kontrollerte inn til en veldig solid borteseier.

Nå tar Vipers Kristiansand en velfortjent kamppause. Flere av jentene våre skal på landslagsoppdrag, også er neste kamp for de rosa borte mot Ravens 18. oktober.

Målvakt: Sofie Börjesson
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Oceane Sercien-Ugolin
Høyrekant: Tuva Ulsaker Høve
Linjespiller: Luisa Schulze