Tøff bortekamp i Molde – Vipers

Tøff bortekamp i Molde

Etter forrige sesongs fjerdeplass har det vært store utskiftninger i Rosenes by, og trener Tor Odvar Moen har hatt sin fulle hyre med å spille inn et nytt lag. Målsetningen om å ha et lag som skal kjempe i toppen av Rema 1000-ligaen, og klare å kvalifisere seg til Europacup, lever i beste velgående etter seks serierunder.

Som vi var innom mistet Molde mange spillere etter forrige sesong, og det var noen ekstremt viktige spillere som forlot de blå. Vi skal ikke rangere de etter viktighet, men både Thale Rushfeldt Deila, Mona Obaidli og Elise Skinnehaugen er navn som ethvert lag i Rema 1000-ligaen ville ha savnet. Når man legger til både Catharina Fiskerstrand Broch og Anastasija Marsenic sier det seg selv at det var en stor jobb både Moen og jentene hans sto ovenfor før denne sesongen.

For det kom naturligvis noen spillere inn også. Marketa Sustackova, som har landskamper for Tsjekkia, kom fra St-Amand, ungareren Blanka Kajdon kom fra Siofok, mens Runa Heimsjø Sand og Henrikke Hauge Kjølholdt kom fra henholdsvis Fredrikstad og Tertnes. En spennende miks av norske og utenlandske spillere skulle altså fylle tomrommene som hadde blitt etterlatt.

Jamina Roberts ble Vipers’ toppscorer i tilsvarende oppgjør forrige sesong med 7 nettkjenninger.
Foto: Martine S. Alvær

Og i sesongåpningen har Molde vist seg å være en hard nøtt å knekke. Hele tre kamper i Rema 1000-ligaen har endt med ettmålsseier; 32-33 mot Oppsal, 27-26 mot Fredrikstad, og 27-28 borte mot Larvik i siste serierunde. Innimellom her har Follo blitt slått med to, mens JDA Bourgogne Dijon Handball har blitt feid av banen i to strake kamper (29-35 og 40-23) i kvalifiseringen til EHF European League.

Det betyr at Molde, etter å ha tapt mot Fana på hjemmebane og 35-22 mot Aker på bortebane, i det som var en ordentlig marerittkamp for de blåkledde, foreløpig ligger på en delt 3. plass i Rema 1000-ligaen med Larvik og Fredrikstad. Alle har de 8 poeng, mens Storhamar på 2. plass har 10 poeng.

Om vi tar en kikk på den hjemlige ligaen er det Christine Karlsen Alver som må nevnes. Alver er ikke bare Moldes toppscorer, men hun er faktisk hele ligaens toppscorer. 48 mål har det blitt på Alver, noe som er akkurat dobbelt så mange som nummer to på toppscorerlista til Molde (Celina Vatne, 24).

Tradisjonelt sett har Vipers hatt et godt tak på Molde. Forrige sesong endte det med åttemålsseier i Aquarama, mens det i Molde ble en nimålsseier. I akkurat dette oppgjøret forrige sesong endte det 33-42 til Vipers. Jamina Roberts ble lagets toppscorer, og forhåpentligvis er svensken i samme humør i morgen.

Kampen mot Molde ser du på TV2 Play fra klokken 16:00.