Ensom svale på de norske landslagene – denne gangen. – Vipers

Ensom svale på de norske landslagene – denne gangen.

Med kun én spiller involvert for de to norske landslagene var det naturlig å følge Tuva Ulsaker Høve litt ekstra tett denne uka. Trønderen ble, etter flere forfall, den eneste Vipers-spilleren i aksjon for Norges to landslag som var i aksjon denne uka.

Samlingen startet allerede tirsdag denne uka. Hovedtrener Joar Gjerde samlet laget sitt i Sandefjord, og har trent der hele uka. Torsdag spilte laget den første av to kamper mot Sverige. Der var Tuva naturligvis involvert, og høyrekanten noterte seg for to scoringer og hadde flere gode involveringer utover det. Norge vant til slutt 31-27 i en jevnspilt og fin håndballkamp.

Fredagen gikk med til ei styrkeøkt på hotellet, etterfulgt av ei rolig håndballøkt. Alt som forberedelse til den andre kampen mot Sverige som skulle spilles i Jotron Arena. Det var en fin mulighet for rekruttlandslaget til å spille foran et stort publikum, ettersom A-landslaget skulle spille kamp i den samme arenaen like etterpå.

Jeg trives alltid veldig godt på landslagssamling, og denne gangen var intet unntak. Uken gikk veldig fort ettersom vi spilte to kamper på så kort tid, og begge kampene mot det svenske rekruttlandslaget var bra! I tillegg var det hyggelig å møte kjente fjes igjen, og å få trene sammen med de i fem dager.

Tuva Ulsaker Høve

Igjen var Sverige motstander, og Tuva startet på benken i denne kampen. Med tanke på at det er Marit Røsberg Jacobsen som er den direkte utfordreren, sier det seg selv at konkurransen er tøff om plassen på høyrekanten.

Etter snaue 20 minutter av kampen kom Tuva inn på høyrekanten, men det ble tøffe ti minutter frem mot pause. Norge slet med å få i gang vingene på begge sider, og Tuva kom kun til én avslutning. Den ballen satte hun trygt i mål over hodet på Sveriges målvakt.

Til andre omgang returnerte det norske trenerteamet, som inkluderer vår egen Lene Rantala, til samme lag som startet den første omgangen, og Tuva måte finne seg en plass på benken igjen. Der måtte hun sitte i 17 minutter før det endelig ble hennes tur igjen.

På de siste 13 minuttene fikk Tuva to skuddmuligheter. Det første forsøket ble mesterlig stoppet av Sveriges Martina Thörn, som gjorde en flott kamp i målet. Det andre muligheten tok derimot Tuva vare på: Hun plukket opp en løs ball, kom alene med nevnte Thörn og tricket ballen på mesterlig vis forbi målvakten.

I en kamp der der norske kantspillerne fikk vanskelige arbeidsforhold var tre forsøk kanskje det man kunne forvente, og å sette to av de tre er godkjent, selv om Tuva nok gjerne skulle ha vært feilfri. Nå returnerer Tuva til Vipers Kristiansand, og er klar til nye tak i den rosa drakta.