To nye poeng mot Ravens – Vipers

To nye poeng mot Ravens

Etter landslagshvilen var det endelig duket for Vipers-kamp igjen. De rosa jentene hadde tatt turen til Skedsmohallen for å møte Romerike Ravens til oppgjør i Rema 1000-ligaen, og Tomas Hlavaty hadde en tilnærmet full tropp å velge fra.

Det var dog en velkjent startoppstilling Hlavaty valgte, og det var ingen tvil om at Vipers Kristiansand ville avgjøre kampen tidlig. Kampen startet i tillegg på best mulig måte da Jana Knedlikova ekspederte et straffekast i mål etter at Lysa Tchaptchet hadde blitt stoppet med ulovlige midler.

Tsjekkeren var også den som satt inn de neste to scoringene for de rosa før Oceane Sercien-Ugolin fant ei luke og satt inn 1-4. Katrine Lunde hadde i tillegg notert seg for tre redninger, og kampplanen til Hlavaty fungerte perfekt.

Nå fikk de blåkledde ravnene et par scoringer på rad, men det aller, aller meste handlet om de rosakledde i denne første omgangen. 3-4 ble til 3-10 etter at Vipers hadde løpt hjemmelaget i senk. Gang på gang ble trykket i ankomsten for stort til at Ravens klarte å stå imot.

Ved omtrent halvspilt omgang ledet med seks mål, og Tomas Hlavaty benyttet muligheten til å gjøre noen endringer. Faktisk byttet han alle utespillerne, og det var flere av de som gjorde gode aksjoner. Paula Arcos var veldig aktiv, og noterte seg for to scoringer, mens Tuva Høve og Mina Hesselberg fikk hver sin mulighet fra kantene som begge endte med scoring.

Da pausesignalet gikk på Romerike ledet Vipers med 6 mål. 11-17 etter en omgang der de rosa hadde full kontroll. Til pause sa Lene Rantala at det hadde vært 30 rolige minutter, og at Vipers gjerne ville stresse Ravens mer for å få opp tempoet i kampen.

Om Vipers lyktes med det eller ikke skal være usagt, men at det ble scoret flere mål i starten av den andre omgangen er utvilsomt. 11-17 ble ganske kjapt til 15-20, før Vipers skrudde til skruen igjen og økte ledelsen til 17-26. Etter drøye 11 minutter tok Ane Mällberg omgangens første timeout, og Ravens-treneren var ikke fornøyd med nøyaktigheten i angrepsspillet til hjemmelaget.

Ravens slet fortsatt med angrepsspillet sitt, og de kom til kun å score fem mål etter Mällbergs timeout. Den andre målsetningen som ble satt i timeouten var at Vipers skulle holdes under 35 scoringer, og det skulle hjemmelaget klare.

Vi hadde et mål om å skulle løpe og løpe, og jeg føler vi gjør det i perioder. Ravens scorer noen mål som vi bør stoppe. Litt opp og ned gjennom hele kampen, men vi er fornøyd med seieren.

Tuva Ulsaker Høve til TV2 etter kampen

For Vipers hadde full kontroll helt fra start. Tuva Ulsaker Høve ble lagets toppscorer med seks scoringer på syv forsøk, mens Jamina Roberts satt inn fem av sine seks forsøk. I motsatt ende var det Katrine Lunde som noterte seg for 10 redninger på den offisielle statistikken. Til slutt vant Vipers 22-35 uten at de rosa måtte slite seg helt ut.

Nå venter en viktig bortekamp i Champions League allerede lørdag. Vipers-jentene tar turen til Lubljana for å møte Krim. Den kampen ser du på handball-kanalen, og den har avkast klokken 18:00.