Uavgjort i Ljubljana – Vipers

Uavgjort i Ljubljana

Etter seieren over Romerike Ravens hadde Vipers-jentene tatt turen til Ljubljana for kanskje den tøffeste testen så langt denne sesongen. Krim, som har startet sesongen helt fantastisk, var motstander i denne ukens Match of the Week.

Kampen begynte på verst tenkelige måte for de rosa. Barbara Arenhart slovenernes mål åpnet kampen med en redning, før hun i neste angrep fikk en ball i ansiktet da Anna Vyakhireva skjøt. Klar to minutter etter regelboka, og hjemmelaget kunne ta en tidlig 4-1 ledelse. Vipers Kristiansand hadde sine muligheter, men en tramp fra Lysa Tchaptchet og en sjelden skuddbom fra Sunniva Amalie Næs Andersen gjorde at det ble ei tidlig luke.

Vipers klarte å hente seg inn igjen, og scoringer fra Jana Knedlikova på en 7-meter og Lysa Tchaptchet fra linja, etter at Lois Abbingh hadde dratt på seg forsvaret, gjorde at de rosa kun var ett mål bak. På 4-3 sto kampen og vippet lenge. Begge lag hadde mange muligheter til å score, men godt målvaktsspill, godt forsvarsspill, og litt svake avslutninger gjorde at den stillingen sto seg i over fem minutter.

Dessverre var det Krim som satt ballen i mål først etter den perioden, og nå gikk det fort fra 4-3 til 9-4. Lysa Tchaptchet hadde pådratt seg en to-minutter, og Barbara Arenhart satt to baller i det åpne målet etter tekniske feil eller skuddbom fra Vipers-jentene.

Den luka fortsatte å vokse utover i omgangen. Arenhart storspilte i målet og skulle ende med en redningsprosent på 47 ved halvtid. I tillegg leverte Nina Zulic varene fremover, og noterte seg for tre scoringer. Den ene av de tre var en utsøkt lobb over Katrine Lunde etter at Vipers’ forsvar hadde gått opp i liminga. På det meste var forspranget på 7 mål (14-7), og det så mørkt ut for de rosa.

Heldigvis er det ingen som gir opp, og to gode involveringer fra Anna Vyakhireva gjorde at Vipers plutselig bare var fire bak igjen. Først satt hun opp Luisa Schulze før hun gjorde alt på egenhånd. 14-9, og Vipers hadde to muligheter til å knappe ytterligere inn på Krim. Dessverre for jentene fra Kristiansand sto Arenhart i veien begge gangene, og det var hjemmelaget som fikk muligheten til å øke til seksmålsledelse igjen.

Da pausesignalet gikk hadde Alja Varagic på høyrekanten til Krim benyttet seg av den muligheten, og det sto 15-9 ved halvtid. Vipers-jentene hadde en massiv oppgave foran seg om det skulle bli poeng med hjem fra Ljubljana.

Den oppgaven tok jentene fatt på umiddelbart. Etter seks minutter av omgangen tok hjemmelagets trener Dragan Adzic timeout. Da hadde ledelsen blitt halvert til 16-13 ved hjelp av to scoringer hver signert Anna Vyakhireva og Jamina Roberts. I tillegg hadde Katrine Lunde meldt seg på i kampen med to viktige redninger.

Timeouten til Adzic bar frukter direkte. Tre scoringer på rad fra hjemmelaget gjorde at de igjen ledet med seks scoringer, og nå hadde vi kampbildet satt. Lagene byttet på å gå på scoringsrekker, og alt handlet om å score mer enn motstanderen i sine gode perioder.

Den neste perioden tilhørte Vipers, og heldigvis var den litt bedre enn Krim sin; fire scoringer på rad og det var kun to scoringer som skilte lagene på 19-17. En fantastisk innsats av hele laget gjorde at det var kontakt, og man satt med følelsen av at Vipers hadde momentet på sin side og hadde muligheten til å snu kampen.

Etter drøyte 20 minutter måtte Adzic ta en ny timeout, og da var kampen snudd. Scoringer fra Mina Hesselberg, Jana Knedlikova, Luisa Schulze, og Anna Vyakhireva gjorde at Vipers ledet 20:21 med under ti minutter igjen å spille i Hala Tivoli i Ljubljana.

Nå var det Vipers som hadde muligheten til å øke ledelsen. Tre skuddbom i den ene enden ble nulla ut av tre redninger fra Katrine Lunde i motsatt ende, og inspirert av kapteinen sin økte Vipers-jentene ledelsen to ganger. Først satt Jana Knedlikova en 7-meter i nettet før Mina Hesselberg lobbet ballen vakkert over Barbara Arenhart. 20:23 med fem minutter igjen å spille.

Uheldigvis for Vipers var det dommernes tur til å komme i søkelyset. Først viste de ut Lysa Tchaptchet til middels store protester, før de sekunder etter viste ut Jamina Roberts til enorme protester fra Vipers-jentene og Vipers-benken. To minutter med to spillere færre var en fryktelig situasjon å være i med så kort tid igjen.

I den første omgangen lot vi dem spille sitt spill. Vi klarte ikke komme oppi og forstyrre de nok, og det var veldig vanskelig for oss å få til vårt spill. I tillegg slapp vi inn 2-3 mål da vi tok ut målvakten, og det gjorde det ekstra vanskelig for oss.

Etter pausen var vi mye bedre, og vi klarte å forstyrre spillet deres, vi klarte å sette opp vårt eget spill, og vi spilte med en helt annen rytme og intensitet enn i den første omgangen.

Oceane Sercien-Ugolin

Hjemmelaget utnyttet situasjonen til gangs. Tre ganger på rad spilte de opp veteranen Jovanka Radicevic på høyrekanten, og tre ganger satt hun ballen i nettet bak Katrine Lunde. I det første Vipers-angrepet med fullt lag, på stillingen 23:24 ble et skuddforsøk fra Anna Vyakhireva stoppet av Barbara Arenhart, og hjemmelaget fikk muligheten til å utlikne.

Den muligheten benyttet Alja Varagic seg av. Hun fikk ballen på høyreisden, fant ei luke i forsvaret vårt, og klarte å sette ballen bak Katrine Lunde fra 7 meter. Nå var det ett minutt igjen av kampen, og Tomas Hlavaty tok sin siste timeout for å sette opp en siste målsjanse for de rosa. Muligheten falt til Jamina Roberts bredt i banen, men igjen sto Barbara Arenhart i veien.

Krim fikk en siste mulighet med 40 sekunder igjen å spille, men en feil sperre gjorde at Vipers fikk ballen med 15 sekunder igjen. Dessverre klarte ikke de rosa å finne en åpning, og kampen skulle avsluttes med et direkte frikast fra Lois Abbingh. Det forsøket smalt i tverrliggeren bak Arenhart, og det endte 24:24 etter en fantastisk håndballkamp som svingte begge veier.

Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Anna Vyakhireva
Høyrekant: Jana Knedlikova
Linjespiller: Lysa Tchaptchet