Ny tur til Romerike – Vipers

Ny tur til Romerike

Forrige uke beseiret Vipers-jentene Romerike Ravens i Rema 1000-ligaen, og i morgen kveld er det duket for ny dyst mot Ane Mällbergs lag. Denne gangen spilles det om å nå kvartfinalen i NM, og Vipers Kristiansand håper å ta seg hele veien til sin 7. NM-finale på rad.

I kampen forrige onsdag vant Vipers med 22-35, og det var kantspillerne som fikk vise seg mest frem. 16 av scoringene var kom fra kantspillerne, og det var Tuva Ulsaker Høve som ble lagets toppscorer med seks nettkjenninger. I tillegg til Høve og de andre kantspillerne satt Jamina Roberts fem scoringer i mål, mens Anna Vyakhireva noterte seg for fire scoringer i tillegg til fire målgivende pasninger.

Jamina Roberts var ei av jentene som virkelig viste seg frem mot Ravens forrige uke.
Foto: Martine S. Alvær

Det er en stor utfordring å møte det samme laget to ganger så tett, og det er vanskelig å forberede seg to ganger på rad til det samme laget .Det er en interessant utfordring for meg som trener, og jeg tror jentene også ser på det som en fin utfordring. Romerike gjorde en fantastisk kamp mot Larvik, og vi vet at vi må prestere opp mot vårt beste om vi vil vinne kampen. Vi er godt forberedt, og vi skal gjøre alt i vår makt for å klare det.

Sist kamp hadde vi noen utfordringer i forsvar, og vi gjorde noen aksjoner som ikke var så veldig smarte. Vi har jobbet hardt for å rette opp feilene, og vi kommer til å fortsette å jobbe for å unngå det i fremtiden.

Tomas Hlavaty

Til denne kampen kommer de rosa fra en tøff kamp i Ljubljana. Etter en fantastisk opphenting klarte Vipers å redde ett poeng borte mot Krim etter å ha vært så mye som syv mål bak. En fantastisk håndballkamp endte med 24-24 etter at ingen av lagene klarte å sette sin siste mulighet i motstanderens mål.

Allerede til helgen kommer Metz på besøk i Aquarama, og det er ikke utenkelig at Tomas Hlavaty velger å hvile noen spillere i morgendagens kamp. Det er høy kampbelastning, og det er helt kritisk at man klarer å fordele belastningen så mye som mulig. 

Kampen mot Romerike Ravens har avkast klokken 18:30 og sees på www.mygame.no/TV2 (krever eget abonnement).