Tap i kveldens Champions League-kamp – Vipers

Tap i kveldens Champions League-kamp

Gårsdagens resultater gjorde Champions League gruppe B helt åpen. Ikast tapte borte mot FTC, mens Krim Mercator Ljubljana gikk på et femmålstap borte mot CS Rapid Bucuresti. Det gav Vipers Kristiansand, med seier i dagens kamp mot Metz, muligheten til å gå opp på tredjeplass i gruppa.

Det blir alltid tøffe kamper mot Metz, og de gul/blå fra nord-vest i Frankrike kom til Kristiansand med hele stjernegalleriet sitt ledet av Emmanuel Mayonnade på benken. Vipers var uten Katrine Lunde og Oceane Sercien-Ugolin, som begge har pådratt seg muskelskader og er ute på ubestemt tid, men ellers hadde Tomas Hlavaty en slagkraftig tropp å velge fra.

I det som kun kan beskrives som en nøkkelkamp var det Vipers Kristiansand og Sofie Börjesson som kom best i gang. Da Mayonnade så seg nødt til å ta kampens første timeout sto det 8:42 på tavla, og Börjesson hadde notert seg for fem redninger. Vipers ledet 6-3, og hadde vist utrolig gode takter i åpningen av kampen.

Rett etter timeouten fikk det franske laget et 7-meterskast, og da Börjesson stoppet skuddforsøket fra Kristina Jørgensen øynet Aquarama muligheten for noe stort. Men der alt hadde fungert i åpningen av kampen begynte det å lugge litt mer for hjemmelaget nå.

Jeg syns vi spilte to veldig forskjellige omganger. Den første omgangen var kanskje ikke den beste fra deres side, men den var veldig bra fra oss. I den andre omgangen hadde vi en femmålsledelse, men vi ble for utålmodige i angrepsspillet vårt og mistet ledelsen utrolig fort. Etter det fikk vi noen defensive problemer, og vi ble for lave i forsvarsspillet vårt. De scorte noen fine mål, de hadde en fin rytme i angrepsspillet sitt, og vi fant bare ikke ut av hvordan vi kunne stoppe dem.

Denne kampen viser at vi fortsatt har mye å jobbe med, og vi må fortsette å utvikle og forbedre oss for hver eneste trening og kamp. Den eneste måten vi kan bli bedre på er gjennom hardt arbeid.

Tomas Hlavaty

Pasningene satt ikke like godt, og Metz’ målvakter Depuiset og Sako vartet opp med noen veldig gode redninger. Det gav gjestene blod på tann, og da det var Tomas Hlavatys tur til å kreve timeout hadde forspranget blitt spist opp. Det siste målet, til 9-9, kom etter at Lucie Granier hadde snappet et avkast.

Anna Vyakhireva ble Vipers’ toppscorer med 8 nettkjenninger, men det var ikke nok i kveldens kamp.

Timeouten kom rundt halvveis i omgangen, og nå sto virkelig kampen og vippet. De 1571 fremmøtte i Aquarama fikk se både 10-10, 11-11 og 12-12 på lystavla i hallen, men etter at Paula Arcos satt inn 13-12 var det hjemmelaget som beholdt ledelsen inn mot pausen.

Ytterligere scoringer fra Lysa Tchaptchet, Anna Vyakhireva, og nevnte Arcos ledet Vipers 16-14. I Metz’ siste angrep før pause gjorde Sofie Börjesson sin niende redning for omgangen, og da Lysa Tchaptchet ble stoppet med ulovlige midler fikk Anna VYakhireva sjansen til å gi Vipers en tremålsledelse inn i pausehvilen. Den muligheten benyttet selvfølgelig Vyakhireva seg av, og de rosa kunne gå til pause med en 17-14 ledelse.

Da Vipers også begynte den andre omgangen best, og Jamina Roberts og Jana Knedlikova økte ledelsen til 19-14 så det virkelig lyst ut. Dessverre er Metz et fryktelig godt håndballag, og når Kristina Jørgensen satt inn to på rad, med en redning fra Hatadou Sako i midten, var ledelsen plutselig bare på tre mål.

Det var en god kamp i en god atmosfære. Vi ønsket oss naturligvis de to poengene, men i dag klarte vi bare ikke holde på ledelsen vår. Det er tøft med skader, men de av oss som er tilgjengelige må vise at vi er gode nok, og at vi kan vinne håndballkamper.

I dag spilte vi 35 veldig gode minutter, og, som Tomas sa, så begynte vi å gjøre noen enkle feil, og det ble altfor enkelt for Metz til slutt.

Sofie Börjesson
Sofie Börjesson sto en flott kamp i Katrine Lundes fravær

Den dårlige trenden fortsatte, og en scoring fra Sarah Bouktit, som skulle score smått ufattelige 14 mål, etterfulgt av en ny kontring på Lucie Granier gjorde at ledelsen kun var på ett mål. De rosa jentene mobiliserte, og klarte å stoppe lekkasjen bakover.

Igjen klarte Vipers å tilrive seg en ledelse, og Anna Vyakhireva satt inn 24-22 med omtrent 20 minutter igjen å spille. Dette var, dessverre, siste gang Vipers hadde ledelsen i kampen. Metzledet plutselig 25-28 etter en fantastisk periode.

Deretter halset Vipers-jentene etter hele veien, og det så vanskelig ut å skaffe seg et positivt resultat. Med to og et halvt minutt igjen ledet Metz med to mål, og Jana Knedlikova ble stoppet med ulovlige midler. Anna Vyakhireva ekspederte straffekastet i mål, og håpet var tent nok en gang.

I det påfølgende Metz-angrepet fikk Silje Waade en tominutters utvisning til enorme protester, men de greske dommerne hadde bestemt seg. Med den utvisningen gikk dessverre lufta litt ut av de rosa jentene, og på tross av at Paula Arcos satt inn kampens siste scoring ble det tomålstap 35-37 i kveldens Champions League-kamp.