Ny hjemmekamp i Aquarama – Vipers

Ny hjemmekamp i Aquarama

Et lag som har overrasket positivt denne sesongen er Oppsal. Henrik Wilhelmsens jenter står med fire seire og fire tap etter opprykket fra 1. divisjon, og uten knepne tap mot Larvik og Follo kunne det ha sett veldig annerledes ut for de blåkledde fra Oslo.

Før denne sesongen var det store utskiftninger i troppen. Hele syv spillere flyttet videre, mens fem spillere kom inn. Den kanskje største signeringen var en resignering. Eira Aune dro til Danmark etter 2019/20-sesongen etter en veldig god periode i Oppsal. Forrige sesong var hun en av de viktigste brikkene i et Silkeborg-lag som endte midt på tabellen i den danske ligaen.

Da jeg analyserte alle lagene før sesongen så jeg Oppsal mange ganger. Det er et lag som gir 200% hele kampen, og som er veldig lett å like både som trener og som tilhenger. De har noen fantastiske skyttere, spesielt på venstrebacken, og de er veldig god i duellspillet både fremover og bakover på banen. Det må vi være forberedt på, og vi må være klare til å ta de duellene.

Vi må være tøffere i forsvar enn det vi var mot Metz, og jeg så i øynene til jentene da de kom på trening i dag at de er klare for jobben, og at de virkelig har lyst å revansjere seg. Jeg tror vi er klare for morgendagens kamp.

De farligste kampene er mot lag som ikke har noe å tape. Oppsal kommer hit i morgen og vil gjøre livet vanskelig for oss, og det er noe vi må være klare for og vi har ikke råd til å undervurdere deres kvaliteter. Når det er sagt er vi klare for kampen, vi er godt forberedt, og jeg har stor tro på jentene.

Tomas Hlavaty

I tillegg til Aune kom også Karoline Lund fra København og Martine Svendsberget fra Storhamar. De tre spillerne er også de tre som har levert flest scoringer for Oslo-laget så langt denne sesongen. 

Fra et Vipers-perspektiv er det fint å se at Linn Jørum Sulland er i Oppsals tropp. Bakspilleren som spilte i rosa fra 2016 til 2021 før hun la opp valgte å ikle seg håndballdrakta igjen etter å ha blitt mor.

Linn Jørum Sulland slik vi husker henne på Sørlandet.
Foto: Terje Refsnes

Den siste seriekampen laget spilte var hjemme mot Larvik. Der ble det et knepent ettmålstap, og det var de tre nevnte spillerne som gjorde seg mest bemerket offensivt. Målvakt Vilde Tornes Finneide gjorde også en god kamp og noterte seg for 15 redninger i 33-34 tapet.

Vi er godt fornøyd med dagens trening. Det var bra trykk og høy intensitet. Vi jobber med viktige ting, og det er godt å se at jentene legger ned den jobben som trengs.

Oppsal er et opprykkslag som har mye trykk i seg. De kommer med høyt tempo, har noen gode skyttere, og ikke er redd for noen. Det blir full konsentrasjon som trengs fra oss. De har, som sagt, bra skyttere, og vi er nødt til å komme frem på dem. De har i tillegg noen gode duellspillere, og den kombinasjonen er ganske giftig.

For å resette mentalt etter tøffe kamper er det viktigste er å dra seg ut av den når man er ferdig. Sånn som i går hadde vi en fin avkoblingsdag der vi ikke tenkte håndball, også er det fullt fokus når vi er i gang igjen. Der syns jeg vi, som gruppe, begynner å bli veldig flinke, og det er en utrolig viktig del av forberedelsene. Det er vanskeligere å legge kampen bak seg når man ikke er helt fornøyd. Vi burde hatt to poeng mot Metz, og da er det litt vanskeligere. Det er vanskeligst når det er mest å gruble over.

Silje Waade

Vipers er, som kjent, ubeseiret i serien så langt. I forrige seriekamp ble Romerike Ravens beseiret 22-35. Etter det spilte Vipers uavgjort i Ljubljana mot Krim, før Ravens ble slått 21-35 i cupen og Metz dessverre ble for sterke i Aquarama søndag ettermiddag.

Lois Abbingh er Vipers’ toppscorer med 34 nettkjenninger
Foto: Martine S. Alvær

Der Oppsals toppscorer har langt over 50 scoringer har Lois Abbingh, som er Vipers’ toppscorer så langt, 34 nettkjenninger. Jamina Roberts har notert seg for 29 scoringer, mens Anna Vyakhireva har 28 fulltreffere.

Kampen mot Oppsal har avkast klokken 18:00. Billetter kjøper du ved å klikke på bildet under.