Kantspillernes aften mot Oppsal – Vipers

Kantspillernes aften mot Oppsal

Nyopprykkede lag har ingenting å tape når de komme til Aquarama, det var i hvert fall det Tomas Hlavaty sa før kampen, og Oppsal så ut som et lag som kom til Sørlandet med lave skuldre og få nerver.

Selv om Vipers tok ledelsen, og holdt den de første minuttene, var det gjestene som kom definitivt best i gang, og ikke uventet var det Eira Aune og Karoline Lund som sto for det meste av beholdningen offensivt. De to var involvert i Oppsals ni første scoringer, Aune med fem scoringer og Lund tre nettkjenninger.

På det meste ledet bortelaget med tre mål både på 4-7 og på 5-8, men så kviknet de rosa jentene til for fullt. På kun få minutter fikk de 1263 fremmøtte i Aquarama se at Lois Abbingh og de andre Vipers-jentene snudde kampen fra 5-8 til 10-9. Abbingh viste virkelig frem skuddarmen sin i denne perioden, og satt inn flere flotte scoringer fra bak i banen.

Og nå hadde de rosa funnet flyten. 10-9 ble kjapt til 16-11 etter at også kantspillerne og linjespillerne hadde meldt seg på. Både Tuva Høve, Vilde Jonassen, Lysa Tchaptchet og Luisa Schulze noterte seg for scoringer. Faktisk skulle hele ni Vipers-spillere komme på scoringslitsa før hvilen.

Som antydet var det Lois Abbingh som var lagets toppscorer ved halvtid med sine fem nettkjenninger, men Tuva Høve (4), Luisa Schulze (3), Lysa Tchaptchet (3), og Anna Vyakhireva (3) var sterkt delaktige fremover på banen.

Da pausesignet gikk i Aquarama sto det 22-16 til hjemmelaget, som etter en litt treg åpning virkelig våknet til utover i omgangen. Etter pausen fortsatte Vipers Kristiansand akkurat der de slapp før pausepraten.

Hjemmelaget vant de første seks minuttene var den andre omgangen 6-2 etter tre scoringer fra Sunniva Næs Andersen, og tre scoringer av Tuva Ulsaker Høve. Den siste scoringen fra Høve et utsøkt straffekast som hun limte helt oppe i krysset. 28-18, og Oppsals trener Henrik Wilhelmsen la det grønne kortet for å ta omgangens første timeout.

Paula Arcos fikk vist seg frem i kveldens kamp og signerte seg for seks målgivende og én scoring.

Vi scoret mange mål, og vant med 11 mål. Det betyr at angrepet vårt var helt fantastisk, men vi slapp også inn 34 mål, og det sier noe om at forsvaret ikke var på det nivået det burde være. Det er noe vi jobber med. Spillerne vet hva som trengs, jeg vet hva som trengs, og jeg tror de aller fleste i Aquarama vet hva som trengs. Det kommer.

Tuva var fantastisk i dag. Hun sender noen signaler, noen skikkelig positive signaler, og det er noe jeg er veldig, veldig fornøyd med. Jeg ønsker meg at alle spillerne skal sende de positive signalene mye oftere, og jeg forventer at det skjer hyppigere og hyppigere ettersom sesongen går.

Vi hadde ikke fokusert spesielt på å avslutte fra vingene, men i dag var det kollektivet som var gode, vi hadde god rytme i angrepsspillet, og ballen ble sluppet i de riktige tidspunktene. Vi tenker sjeldent spesifikt på hvor ballen skal ende opp i angrep, men det er gøy at det var kantene som fikk muligheten i dag.

Tomas Hlavaty

Etter Wilhelmsens timeout var det ganske åpenbart at Vipers-jentene hadde fått beskjed om å skru ned litt på tempoet. Laget er inne i en tøff periode med mange kamper, og det handler om å bruke de ressursene og spillerne man har tilgjengelige.

Hlavaty benyttet muligheten til å rullere på laget, og både Paula Arcos og Martine Kårigstad Andersen fikk prøve seg i bakspillerposisjon. Begge leverte de scoringer, og begge var veldig delaktige i Vipers’ spill.

Luisa Schulze gjorde kanskje sin beste kamp i Vipers-trøya så langt, og satt seks baller i nettet.

18 minutter ut i den andre omgangen var det Hlavatys tur til å ta timeout. Da ledet de rosa med syv, 35-28, etter en periode der Oppsal hadde kommet litt for enkelt til mulighetene sine. Fortsatt var det Eira Aune som var lagets store spiller, men også Mari Stensrud og Henriette Jamang leverte flere gode aksjoner. Karoline Lund, som hadde bommet på noen skudd, hadde blitt henvist til benken.

Herfra og ut rant det inn scoringer begge veier, og det var kun et spørsmål om hvor mange baller som skulle settes i nettet. Til slutt var tallet 79 scoringer totalt, og Vipers gikk seirende ut av kampen med 45-34. Tuva Ulsaker Høve ble lagets toppscorer, og banens beste, med sine 10 scoringer. Tettest fulgte Lois Abbingh med syv nettkjenninger.

Målvakt: Sofie Börjesson
Venstrekant: Mina Hesselberg
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Anna Vyakhireva
Høyrekant: Jana Knedlikova
Strekspiller: Lysa Tchaptchet