Ny borteseier – Vipers

Ny borteseier

Tomas Hlavatys 16 utvalgte spillere hadde tatt turen til Fredrikstad og Kongstenhallen til en ny bortekamp i Rema 1000-ligaen. Med seier her ville Vipers ha tatt 20 poeng og full pott på sesongens første 10 kamper.

Og kampen begynte oppskriftsmessig. Anna Vyakhireva utfordret forsvaret, slapp ballen til Tuva Høve på det perfekte tidspunktet, og høyrekanten satt ballen sikkert i mål. En Fredrikstad-kontring etterfulgt av en vakker luftpasning fra Anna Vyakhireva til Jamina Roberts, før Frida Brandbu Andersen satt sin første av seks scoringer før pause, gjorde at det sto 2-2.

Nå var Vyakhireva ferdig med å være servitør, og to ganger på rad dro hun seg gjennom Fredrikstad-forsvaret på mesterlig vis og satt ballen i mål. Tomålsledelsen ble til tre, den ble til fire, og den ble til fem på 5-10. En perfekt start for rosatrøyene.

Fredrikstad ville dog være med i kampen fortsatt. Etter tre scoringer på rad fra vertene sto det 8-10, og så skjedde det verst tenkelige for Vipers Kristiansand. Anna Vyakhireva dro seg gjennom forsvaret nok en gang, men denne gangen gikk hun ned for telling og holdt seg til kneet. Vi krysser fingrene for at Anna ikke har pådratt seg en alvorlig skade.

Sofie Börjesson gjorde en god førsteomgang i Vipers-målet, Julie Stokkendal Poulsen overtok etter hvilen

Herfra og inn til pause fortsatte kampen i det samme sporet. Sofie Börjesson stoppet en del av Fredrikstads forsøk, og ledelsen fikk lov til å vokse. Etter redning nummer 6 og 7 fra Börjesson fikk Vipers muligheten til å skaffe seg en ny femmålsledelse. Scoringer fra Mina Hesselberg og Lois Abbingh sikret 13-18 til pause.

Den andre omgangen begynte på forrykende vis for de rosa jentene. 13-18 ble til 14-23 nesten før publikum hadde fått satt seg ned. Det var Vipers’ kantspillere som viste seg mest frem. Både Jana Knedlikova og Vilde Jonassen noterte seg for scoringer i denne perioden.

Med nimålsledelse var kampen avgjort på alle måter unntatt i praksis. Lois Abbinghs åtte scoringer, Vilde Jonassens seks mål (som alle kom etter pause), og Luisa Schulze og Jamina Roberts på fire scoringer hver ble rett og slett for mye for vertene.

I tillegg endte Sofie Börjesson på syv redninger, mens Julie Stokkendal Poulsen stoppet seks baller. Målvaktene sto hver sin omgang, og begge to gjorde noen flotte redninger. De kunne dog ikke hindre at Frida Brandbu Andersen satt åtte baller i Vipers-målet.

Til slutt hadde de rosa full kontroll. Ledelsen lå og vaket rundt ti mål, og da sluttsignalet gikk i Kongstenhallen var det ni mål som skilte lagene. 29-38 var et godt resultat for Vipers-jentene i en tøff bortekamp!

Målvakt: Sofie Börjesson
Venstrekant: Mina Hesselberg
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Anna Vyakhireva
Høyrekant: Tuva Ulsaker Høve
Strekspiller: Lysa Tchaptchet