Ubeseiret i Rema 1000-ligaen – Vipers

Ubeseiret i Rema 1000-ligaen

Topp mot bunn i Aquarama skal være rått parti, men Follo-trener Michael Rehnquist Bech meldte på forhånd at laget hans har gjort bedre prestasjoner enn poengfangsten tilsier så langt denne sesongen. I åpningen av kampen så det ut som om dansken hadde rett.

Kantspillerne til Vipers Kristiansand startet i et forrykende tempo, og Jana Knedlikova satte to baller i mål nesten før publikum hadde funnet plassene sine. Deretter var det Follo sin tur til å sette to baller på rad i nettet. 2-2 etter kun få minutter etter en fantastisk åpning på kampen.

Follo hang godt med, og etter at Vipers-jentene hadde rotet litt i angrep satt Andrea Gabrielsen ballen i mål etter en kontring. 3-4 til gjestene var ikke en del av manuset på forhånd, men nå syns de rosa jentene det var nok, og den neste perioden var én av de beste vi har sett i Aquarama denne sesongen.

Silje Waade ble kåret til Vipers beste spiller av publikummet i Aquarama

3-4 ble til 17-5 på et snaut kvarter. Anført av kantspillerne, og spesielt Mina Hesselberg mot gamle lagvenninner, hang rett og slett ikke gjestene med på tempoet jentene kledt i rosa satt opp. Mina Hesselberg, på de 19 minuttene hun spilte, noterte seg for syv scoringer på syv forsøk, og var Vipers toppscorer ved halvtid.

Da pausesignalet gikk hadde tempoet dalt litt, men 22-13 var status da lagene gikk i garderoben. Etter pause var ganske tydelig at ingen av lagene tok ut alt. Med nimålsledelse til Vipers følte hele Aquarama at poengene var sikret.

Det føles litt rart å bli banens beste når jeg kun spiller bakover og vi slapp in 30 mål, men jeg setter veldig pris på at publikum legger merke til gode prestasjoner i forsvar, og at de syns jeg var vår beste i dag er noe jeg er stolt over.

Det blir litt for mange baklengsmål. De spiller veldig store deler av kampen 7 mot 6 og vi sliter med å løse det. Det skal vi ha mer fokus på fremover. I tillegg klarer de å trekke tempoet ut av kampen, og jeg syns ikke vi er gode nok til å utnytte de mulighetene vi får til å sette ballen i åpent mål. Vi må straffe de litt hardere når ikke de har målvakt.

Jeg syns vi blir litt passive i forsvar. Vi vet at de er en mer og vi blir unødvendig passive sånn at de kommer litt enkelt til det. Jeg syns rett og slett ikke vi var påskrudde nok i den andre omgangen.

Silje Waade

Etter pause hadde Follo en veldig klar plan. Laget kom ut og spilte 7 mot 6 nesten hele den andre omgangen, og Vipers slet litt med å finne ut av undertallsspillet. Gang på gang ble en av Follos angrepsspillere fri, og det så nesten umulig ut å stoppe bortelaget.

Heldigvis var Vipers like gode offensivt, og de gangene man ikke kunne sette ballen i åpent mål klarte de rosa å finne en åpning som gjorde det mulig å få nettkjenning. Det gjorde at nimålsledelsen fra pause holdt seg ganske stabil i store deler av omgangen.

Vi hadde en klar plan og taktikk for hvordan vi skulle angripe denne kampen i dag, og vi visste hvordan vi skulle gjøre det for å utnytte deres svakheter maksimalt. Jeg syns vi var gode i den første omgangen. Vi var på fra start, og vi fikk mange muligheter til å spille spillet vårt.

7-6 slet vi litt mot, og vi er nødt til å analysere det spillet mer og finne ut i hvilke situasjoner vi må følge, og i hvilke situasjoner vi må la de gå. Vi har blitt bedre, men det er fortsatt en vei å gå.

Tomas Hlavaty

Forspranget var oppe i 11 mål, og det var nede i 7 mål, men det var i dette sjiktet ledelsen holdt seg. Som antydet tidligere var dette Mina Hesselbergs kveld. Venstrekanten omsatte alle sine åtte skuddforsøk i mål, og hun ble lagets desiderte toppscorer. Nærmest Hesselberg fant vi Marta Tomac og Tuva Ulsaker Høve som begge satt ballen i nettet fem ganger hver.

Til slutt vant Vipers 39-30 uten at det så ut til at de rosa jentene brukte altfor mye krefter. Nå venter en hjemmekamp i Champions League før landslagspausen. Rapid Bucuresti kommer på besøk i Aquarama lørdag kveld, og billetter kjøper du ved å klikke på banneren under.