Seier foran et fullsatt Aquarama – Vipers

Seier foran et fullsatt Aquarama

Etter forrige ukes forsmedelige ettmålstap var det mye snakk om revansje før kveldens kamp i Aquarama. Vipers Kristiansand hadde noe å revansjere, men i åpningen var det tydelig at det var to veldig jevne lag som barket sammen.

De første tre minuttene var målløse. Målvaktene sto som levende vegger, og både Sofie Börjesson og Diana Ciuca leverte flere strålende redninger. Da det endelig ble hull på byllen var det en underarm fra Eliza Buceschi som gikk i nettet. Den ble etterfulgt av en Jana Knedlkova-scoring fra vanskelig vinkel.

Lagene fulgte hverandre tett, og det var målvaktene som sto for de store prestasjonene. I undertegnedes notater skulle både Börjesson og Cuica notere seg for 10 redninger før pause. Det var ingen som klarte å tilrive seg et overtak i åpningsminuttene, men Sunniva Amalie Næs Andersens kontringsscoring etter snaue åtte minutter var starten på fire kontringsmål på rad.

Alle de fire målene gikk i favør hjemmelaget, og, etter at Jana Knedlikova hadde satt inn to på rad, det siste var Andersens partytrick. Etter en kontring der Jamina Roberts hadde satt høy fart rett mot forsvaret fikk Andersen ballen på kanten, hun satset inn og flippet ballen elegant over målvaktens hode. En nydelig scoring som gav Vipers Kristiansand ledelsen 7-4.

Atmosfæren i dag var helt utrolig, og jeg føler det er ganske likt hver eneste Champons League-kamp her hjemme. Vi elsker publikum i Aquarama, og vi gir alltid alt for å gi de seierne de fortjener.

Tomas nevnte det, men vi har tapt mange knepne kamper, og det er kjempeviktig for oss at vi klarer å snu disse kampene i vår favør. Når gruppen er så tett som den er er det kjempeviktig at vi vinner de tette kampene, og spesielt i dag siden det var siste kamp før pausen.

Å ha en kort pause blir fantastisk. Vi trenger å hvile, og nå får vi tid til å trene på noen ting vi vanligvis ikke har tid til å trene på i sesongen. Vi skal bruke tida godt og være klare for kamp igjen i januar!

Tuva Ulsaker Høve

Nå tok Rapids trener David Ginesta Montes kampens første timeout. Med 10:04 på klokka var det klart for Rapids overtallsspill. 7-6 er noe Vipers-jentene etter kampen mot Follo i midtuka sa at de måtte bli bedre på, og de viste at det var små justeringer som var nøkkelen.

Paula Arcos fikk mye spilletid, og spanjolen leverte tre scoringer fra en uvant høyrebackposisjon.

Denne gangen bar ikke overtallsspillet frukter i det hele tatt, og ledelsen holdt seg stabil på rundt tre mål etter at Vipers leverte forsvarsspill av høy, høy klasse. Inn mot pausen stengte Ciuca buret fullstendig, og Rapid hadde flere gode muligheter til å redusere ledelsen. Heldigvis gjorde en kombinasjon av godt forsvarsspill, godt målvaktsspill, og litt udyktighet hos motstanderen at forspranget holdt seg stabilt.

Etter noen tette kamper og knepne tap var det utrolig viktig for oss å vinne i dag. Jeg syns begge disse kampene mot Rapid ble spilt på en fair og tøff måte, og jeg vil si takk for en god kamp i kveld. De utfordret oss hele veien, og jeg må si tusen takk til jentene for den utrolige jobben de gjorde, og for måten de holder sammen på selv i tøffe perioder.

I dag var spesielt viktig siden det var den siste kampen før VM-pausen. Å gå inn i denne pausen med en god følelse etter å ha vunnet den siste kampen er kjempeviktig. Til denne kampen jobbet vi hardt, og jeg syns forsvarsspillet var på et veldig høyt nivå i dag. De utfordret oss, men jeg er glad for at vi klarte å ro i land seieren.

I tillegg til å rette en stor takk til spillerne vil jeg også si tusen takk til Aquarama. Et nesten fullsatt AQ lager en fantastisk stemning, og vi er utrolig glad for støtten vi får.

Tomas Hlavaty

Ved halvtid ledet Vipers med fire mål etter at Lois Abbingh hadde satt inn en scoring helt i sluttsekundene av omgangen. Foran 1629 tilskuere i Aquarama hadde rosatrøyene levert en veldig god omgang.

Pausepraten til Tomas Hlavaty var av den gode sorten, og de rosa jentene kom på banen med samme intensitet og kvalitet som de holdt før pause. Omgangen åpnet med at bortelaget fikk en 7-meter som ble ekspedert i mål, men etter det to på rad fra Vipers etter at Sofie Börjesson hadde gjort to kvalifiserte redninger.

Selv om det kjentes ut som om Vipers var det beste laget i Aquarama gav aldri bortelaget opp. Ledelsen var aldri truet etter pause, men de rosa jentene klarte heller ikke å riste av seg et bra Rapid Bucuresti. Etter ti minutter av omgangen tok Rapids trener timeout igjen, og da ledet hjemmelaget med seks scoringer etter at Sunniva Amalie Næs Andersen hadde satt tre på rad.

Og sånn fortsatte omgangen. Vipers holdt bortelaget på en armlengdes avstand hele veien. Forsvasrspillet gav kontringsmuligheter, og de utnytte spesielt kantspillerne til det fulle. Jana Knedlikova ble lagets toppscorer med åtte scoringer, mens Sunniva Amalie Næs Andersen leverte seks fulltreffere.

I motsatt ende fortsatte Börjesson med storspillet. Til slutt stoppet svensken på 20 redninger i den offisielle statistikken til en redningsprosent på 41. Det var en utrolig målvaktsprestasjon, og hun ble naturligvis kåret til kampens beste spiller av publikum i Aquarama.

Sofie Börjesson vartet opp flere verdensklasse redninger i kveldens kamp.

Til slutt vant Vipers 35-30 etter en tøff og jevnspilt kamp og sikret seg to nye poeng i Champions League. Rapid Bucuresti viste at de er et lag å regne med, og at kvartfinalen laget nådde forrige sesongs Champions League ikke var et blaff. Nå tar de Vipers-jentene som ikke skal til VM en velfortjent pause frem til januar!

Målvakt: Sofie Börjesson
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Paula Arcos
Høyrekant: Jana Knedlikova
Linjespiller: Lysa Tchaptchet