Arbeidsuke hos Vipers – Vipers
Carmen sammen med spillerne. Foto: Vipers Kristiansand.

Arbeidsuke hos Vipers

Denne uka har vi hatt besøk av Carmen Utne som har hatt arbeidsuken sin i Vipers. Carmen er femten år og kommer fra Fevik i Grimstad. Det har vært kjempekjekt å få vise fram klubben vår til Carmen, og vi håper hun også har hatt en innholdsrik uke her hos oss!

Initiativrik jente

Carmen Utne. Foto: Vipers Kristiansand.

Arbeidsuka er over for Carmen. I den forbindelse tok vi en liten prat med henne angående hva hun har opplevd denne uka.

Hvordan kom du på ideen om å ha arbeidsuke hos Vipers?

– Jeg har alltid vært veldig håndballinteressert, så når jeg fikk vite at om fire måneder så var det arbeidsuke, viste jeg med en gang hvor jeg hadde lyst til å jobbe.  

Hvordan fikk du jobben?

– Jeg fikk jobben av at jeg sendte en e-post til Vipers på vei til hovden i Høstferien. Mamma hadde lyst til at jeg skulle jobbe et sted hvor jeg kunne få en liten sommerjobb etterpå, men jeg hadde bestemt meg, Vipers var stede jeg ville være!  

Hvordan har du blitt tatt imot i Vipers?

– Jeg har blitt tatt veldig godt imot, både av spillere, trenere og de som jobber rundt. Jeg har fått være med på alt mulig, og har kost meg masse hele uken.  

Innholdsrik uke

Klare for padelturnering på Hånes. Foto Vipers Kristiansand.

Hvordan har uken din vært? Fortell gjerne litt om hva du har gjort hver dag.

– Jeg har hatt en super uke og en veldig takknemlig for alt jeg har fått være med på. På mandag fikk jeg hilse på mange nye mennesker, jeg fikk være med på medisinsk test og jeg fikk se hvordan det var å jobbe i en håndballklubb. Tirsdagen gikk med til å være med å se på treningen og å trykke noen nye drakter. På onsdag var vi på padel-senteret på Hånes og hadde en padelturnering, før vi reiste og hilste på de som jobber på KSI jobbfrukt. På torsdag var jeg med å få se litt rundt i hallen og var med å flytte litt brus og godteri inn på lageret. På fredag fikk jeg være med på den siste treningen før jul, der lekte vi forskjellige leker, spilte fotball og avsluttet med julekaker og godteri.  

Hvordan har det vært å komme så tett på jentene?

– Det har vært en stor drøm å få komme så tette på jentene! Jeg ser veldig opp til de alle sammen, og jeg er så glad for at alle har vært så snille og inkluderende hele denne uken.  

Hva har vært det gøyeste denne uken?

– Det gøyeste denne uken har vært å få være med å spille padel (se video nederst i saken) og å få være med på trening. Det har også vært kjempespennende å få se hvordan en helt vanlig dag ser ut for for håndballspillere og for de som jobber i klubben.  

Hvordan blir det å begynne på skolen igjen?

– Jeg gruer veldig meg til å komme tilbake til skolearbeidet igjen, heldigvis er det bare en uke til juleferie! Men jeg gelder meg til å fortelle de på skolen og håndballaget mitt om alt jeg har fått vært med på denne uken.

Aleksanders opplevelse

Foto: Vipers Kristiansand.

Vi spurte også Aleksander om hvilke erfaringen han hadde tilegnet seg denne uka. – Carmen kontaktet meg på e-post, og når jeg så at dette var en e-post hun selv hadde formulert og tatt initiativ til, uten hjelp fra foreldrene, så fortalte det en del om hvor mye hun ønsket dette. Videre forklarer han: – Så av den grunn valgte vi å gi Carmen muligheten. 

Det har de ikke angret på i følge Aleksander: – Det har vært utrolig hyggelig å kunne vise klubben fra innsiden. Det viktig for oss å kunne inkludere. Vi skal være en klubb for alle.

Avslutningsvis kommer det en bra attest i fra Aleksander: – Jeg har bare positive ting å si om Carmen og hennes innsats denne uken, hun er et ja-menneske som det har vært en drøm å bli kjent med. Hvem vet, kanskje vi ser henne igjen på banen engang?

Klare for padelmatch! Video: Vipers Kristiansand.