Vipers

Vipers Kristiansand hadde tatt turen fra snøkaoset på Sørlandet til et snøfritt Bergen for å møte Fana til dyst i den første kampen i 2024. Med flere spillere tilbake fra skade, og noen økter i fred og ro, var det spennende å se hvordan de rosa ville fremstå i det nye året.

Kampen åpnet veldig jevnt, og Fana viste at de ikke er en kasteball. Vipers-jentene slet med effektiviteten i angrep i starten, og bergenserne kom litt enkelt til mulighetene sine. Linnea Skadal Kyrkjeeide på høyrekanten gjorde sakene sine veldig fint og scoret tre mål tidlig. På det meste ledet hjemmelaget med fire mål på 9-5, og Vipers-jentene trøblet voldsomt.

Paula Arcos leverte fire scoringer mot Fana i kveldens kamp

Etter en timeout fra Tomas Hlavaty så det ut som om det skulle bli bedring, men Fana-jentene, som er gode på hjemmebane, skapte fortsatt problemer for gjestene fra Kristiansand. Men så, fra stillingen 14-11

Mot slutten av omgangen våknet endelig Vipers-jentene til liv, og på stillingen 14-13 til hjemmelaget satte Anna Vyakhireva en ball i nettet og skapte balanse i regnskapet. Resten av omgangen handlet om de rosa, og da pausesignalet gikk sto det 14-17 på lystavla. En førsteomgang der det hadde lugget skikkelig endte med tremålsledelse.

Anna Vyakhireva var kampens store spiller, og ble kåret til banens beste.

Etter pause var det et helt annet Vipers Kristiansand som kom på banen. Anna Vyakhireva meldte seg skikkelig på i kampen, og hun stoppet ikke før syv mål og åtte assist var tallene i protokollen. Like bak Vyakhireva fant vi Lois Abbingh med fem scoringer og åtte assist, samme antall som Vyakhireva. I motsatt byttet målvaktene seg i mellom, og Katrine Lunde noterte seg for seks redninger, mens Sofie Börjesson stoppet 11 baller til en redningsprosent på meget godkjente 41.

Ledelsen lå lenge og vaket mellom tre og fem mål, og det var tydelig at Vipers-jentene hadde tatt foten litt av gasspedalen etter opphentingen. De rosa hadde full kontroll resten av kampen, og til slutt ble det en komfortabel 30-37 seier for de gjestene fra Kristiansand.