Tomålstap mot Metz – Vipers

Tomålstap mot Metz

I årets første Champions League-kamp hadde Vipers-jentene tatt turen til det nord-østlige Frankrike for et uhyre viktig oppgjør mot de franske mesterne Metz. Det forsmedelige tapet på hjemmebane skulle forhåpentligvis revansjeres.

Kampen åpnet med to lag som slet voldsomt med å få gull på byllen. Det skulle gå nesten tre minutter før kampens første scoring kom, og det var danske Anne Mette Hansen som smadret en ball i nettet bak Katrine Lunde som åpnet ballet. Lysa Tchaptchet utliknet nesten umiddelbart, og kampbildet var satt.

SIKRE DEG BILLETTER TIL DE KOMMENDE KAMPENE I AQUARAMA HER

For det var sånn førsteomgangen foregikk. Lagene byttet på å score, og periodevis veldig gode målvaktsprestasjoner i begge ender gjorde at ingen klarte å skaffe seg et forsprang. Vipers ledet med tre mål tidlig i kampen før Metz plutselig gjorde det samme kun få minutter senere.

Offensivt lugget det litt for de rosa, men Anna Vyakhireva, Jana Knedlikova, og Lysa Tchaptchet leverte alle flotte scoringer. I motsatt ende var det Metz sine danske skyttere som sto for den største trusselen. Anne Mette Hansen, Louise Burgaard, og Kristina Jørgensen sto for syv av hjemmelagets 13 scoringer før pause.

Mot slutten av omgangen var det helt jevnt. Etter 18 minutter hadde Tomas Hlavaty tatt en timeout med Vipers tre mål bak de gule. Den lille praten gav gode resultater, og spesielt Katrine Lunde var viktig de siste 12 minuttene av omgangen. Ikke mindre enn fem redninger leverte målvaktsveteranen i denne perioden, og to sene mål fra Jamina Roberts gav Vipers et perfekt utgangspunkt for de siste 30 minuttene. 13-14 etter en fin håndballomgang som hadde bølget begge veier.

Katrine Lunde sto en flott kamp og noterte seg for 17 redninger.

Den andre omgangen startet akkurat som den første avsluttet. Katrine Lunde stoppet Metz sitt første forsøk, før Vipers Kristiansand fikk en 7-meter som Lois Abbingh satt kontant i nettet. Etter to scoringer til fra de rosa var plutselig ledelsen på tre kun få minutter ut i omgangen.

Dessverre fortsatte mye av det vi så før pause. Lagene hadde perioder der de scoret flere mål uten tilsvar, og nå var det hjemmelaget sin tur til å ha en sånn periode. Kjappe scoringer fra Sarah Bouktit, Chloe Valentini og Kristina Jørgensen gjorde at det sto 17-17 i Les Arenes Metz.

Noen minutter senere, da Tomas Hlavaty tok en ny timeout, sto det 21-20 til hjemmelaget, og kampen levde i beste velgående. Luisa Schulze, like etter timeouten gav balanse i regnskapet på 22-22, men nå sa Metz takk for følge og god tur hjem.

Da Tomas Hlavaty måtte ta en ny timeout, seks minutter etter den første, ledet hjemmelaget med fire mål. Både Bouktit og Valentini fortsatte storspillet offensivt, mens en god Hatadou Sako i målet gjorde det vanskelig for de rosa offensivt. Med knappe syv minutter igjen så det nesten umulig ut for de regjerende mesterne å komme tilbake nok en gang.

Mot slutten av kampen ble det rotete med flere utvisninger, og målene rant inn i begge ender. Da sluttsignalet gikk sto det 31-29 på lystavla, og Vipers Kristiansand gikk dessverre på et nytt nederlag.

Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Anna Vyakhireva
Høyrekant: Jana Knedlikova
Linjespiller: Lysa Tchaptchet