Larvik gjester Aquarama – Vipers

Larvik gjester Aquarama

Et av årets desiderte formlag er Larvik. Den gamle storheten har gjenfunnet litt av magien, og en foreløpig 3. plass i Rema 1000-ligaen er mer enn godkjent av Arne Senstads lag. I lagets forrige kamp gikk Storhamar på et ordentlig bananskall i Jotron Arena, og med 32-26 seier viste Larvik at de virkelig hører til i toppen av norsk håndball igjen.

Den store åpenbaringen i norsk håndball forrige sesong var Maja Furu Sæteren. Bakspilleren har fortsatt der hun slapp i 2022/23, og er lagets desiderte toppscorer så langt. Kragerøjenta har levert 109 nettkjenninger, noe som gir et snitt på 9.1 pr kamp, og er også Rema 1000-ligaens toppscorer med god margin. Den neste på lista er Moldes Christine Karlsen Alver som har satt 86 baller i mål til et snitt på 6.6 pr kamp. Furu Sæteren er en spiller Vipers må være ekstra obs på i onsdagens oppgjør.

KJØP BILLETTER TIL KAMPEN HER.

I tillegg til Furu Sæteren hadde mange gledet seg til et gjensyn med Heidi Løke, men vår tidligere linjespiller har pådratt seg en fingerskade og er ute på ubestemt tid. Løke er et stort tap for de aller fleste lag, men Larvik har god dekning på linja og Tirill Mørch er en flott erstatter.

Kampen i morgen blir en veldig spennende kamp. Jeg syns Larvik har vært veldig gode i år og hvis vi senker oss noen prosent i nivå så er det et lag som kan slå oss. De har noen nøkkelspillere som vi må prøve å stoppe. Vi skal gi alt vi har og håper det kan bli en gøy kamp.

Sunniva Amalie Næs Andersen
Sunniva Amalie Næs Andersen gleder seg til å spille ny kamp i Aquarama. Her fra kampen mot Byåsen i høst.
Foto: Martine S. Alvær

Vipers kommer inn i kampen etter tapet for Metz i helga. Tomålstapet kom etter en god prestasjon, og med kun noen få prosent bedre uttelling i begge ender av banen hadde de rosa tatt to poeng i en fryktelig vanskelig bortekamp. Anna Vyakhireva var, nærmest som vanlig, lagets toppscorer, men det var tydelig at både Vyakhireva og de andre trenger litt tid på å spille seg sammen igjen etter VM-pausen.

Kampen mot Larvik har avkast klokken 18:00 og oppleves best i Aquarama, men den blir også vist på TV2 Play om ikke du har mulighet til å besøke hallen.