To poeng i årets første hjemmekamp – Vipers

To poeng i årets første hjemmekamp

Etter den imponerende seieren over Storhamar i romjula var det knyttet stor forventning til om Larvik kunne fortsette storspillet og skape trøbbel for Vipers i Aquarama. De rosa, som har spilte sin tredje kamp på en uke, så litt slitne ut i starten av kampen.

For gjestene fra Larvik gikk respektløst til verks, og anført av kometen Maja Furu Sæteren, som satt tre av lagets fire første scoringer, tok de ledelsen 3-4 og 3-5 tidlig i kampen. Oceane Sercien-Ugolin startet kampen på høyreback for de rosa, og hun ville ikke være noe dårligere og satt to tidligere scoringer i nettet.

Paula Arcos var veldig toneangivende og noterte seg for seks scoringer i kveldens kamp.

Etter drøye 11 minutter ba Arne Senstad om kampens første timeout, og da hadde Vipers hentet inn tomålsledelsen. 6-6 etter at Vipers hadde satt skikkelig fart i ankomstspillet sitt. Nå slet Larvik voldsomt med å henge på tempoet til hjemmelaget. Ni minutter senere ba Senstad om en ny timeout, og nå ledet hjemmelaget plutselig 13-8.

Vi startet litt tregt, men så hadde vi en veldig god periode der vi rykket fra dem. Etter det kontrollerte vi kampen. Vi kunne ha utvidet ledelsen enda mer i den andre omgangen, men vi gjorde noen småting og forsøkte noen nye konstellasjoner og formasjoner.

Det er veldig fint å ha en kamp der vi har kontroll og der vi kan bruke hele laget. Det er noe vi må lære av, og som vi må ta med oss inn i de neste kampene. Det handler om disiplin i forsvar, å øke farten i angrepsspillet enda mer, og å komme til enda bedre scoringsmuligheter enn de vi tar i dag.

Tomas Hlavaty

Og det var kun starten på forspranget. Nå prøvde gjestene å spille syv mot seks, men det ble ingen suksess. Flere ganger snappet de rosa ballen og kunne sette den i åpent nett, og da pausesignalet gikk ledet Vipers 21-12. Etter en litt treg start hadde de rosa kjørt over gjestene sine, og kampen var i praksis allerede avgjort ved halvtid.

Den andre omgangen begynte på en bisarr måte. Larvik-trener Arne Senstad pådro seg en to-minutter allerede før omgangen hadde startet. Treneren hadde vært i øret til dommerne hele den første omgangen, og hadde allerede fått et gult kort, men nå så dommerne seg nødt til å ty til mer drastisk bestrafning.

Oceane Sercien-Ugolin ble kåret til Vipers’ beste spiller i kveldens kamp.

Det satt på mange måter tonen for de siste 30 minuttene. De rosa kontrollerte kampen, gjorde akkurat det de måtte, og sørget for å holde bortelaget på en armlengdes avstand. Selv ikke Maja Furu Sæterens ti scoringer kunne gjøre kampen spennende.

I angrep var det veldig mange av de rosa som viste seg frem. Toppscorerpremien i dag ble delt mellom Paula Arcos og Mina Hesselberg, som begge leverte fem scoringer hver. Tett bak de fulgte Oceane Sercien-Ugolin, som ble kåret til Vipers’ beste spiller, og Luisa Schulze. Et kobbel av spillere noterte seg for tre scoringer.

Det var fint å spille! Jeg var ikke så bra i forsvar, og Larvik scorte noen mål i min posisjon fordi jeg var for passiv og for langt tilbake på banen, men jeg hadde en god følelse og er veldig fornøyd med kampen sett under ett.

I starten fikk jeg noen gode muligheter, og de tok jeg bare. Det var ikke noe jeg hadde bestemt på forhånd, men jeg så muligheten og grep dem. Skuddene gikk i mål, og det er alltid en gof følelse.

Vi løp mye begge veier i dag. Alle bidro, og jeg er veldig fornøyd med lagets innsats. Vi kan selvfølgelig bli enda bedre i alle spillets faser, og spesielt forsvarsspillet er det mye å gå på. Jeg håper at vi allerede til helga kan være i kontakt med spilleren mye tidligere, at vi er tøffere og mer presise i både forsvar- og angrepsspill.

Oceane Sercien-Ugolin

I forsvar var det flere av spillerne og lederne som nevnte at det i periodevis ikke var bra nok. Mangelen på kompakthet og aggressivitet ble spesielt nevnt, og det var tydelig at det er noe Vipers-jentene jobber med hver eneste dag for å bli bedre på.

Til slutt var de rosa flere nummer for store for gjestene fra Larvik, og sluttresultatet 37-27 var ikke til forkleinelse for verken hjemmelag eller bortelag. Nå venter en tøff hjemmekamp mot Krim allerede lørdag klokken 18:00.

Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Vilde Kaurin Jonassen
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Marta Tomac
Høyreback: Oceane Sercien-Ugolin
Høyrekant: Tuva Ulsaker Høve
Linjespiller: Lysa Tchaptchet