Vi må bare jobbe iherdig videre for å bli enda litt bedre. -Marta Tomac – Vipers

Vi må bare jobbe iherdig videre for å bli enda litt bedre. -Marta Tomac

På parketten etter kampen mot Larvik brukte Marta Tomac lang tid i FVN Fanzone, og de unge fikk både bilder og autografer av en blid trønder. Etter at fansen hadde fått sitt fikk Vipers.no noen minutter med Tomac, og hun snakket som alltid åpent om sine tanker både om kampen mot Larvik, men også om det som kommer fremover.

Som alltid, Marta, begynn med å fortelle litt om kampen i dag

Selv om vi har mye å gå på begge veiene syns jeg det er en grei kamp. Det er mange som får spilt, som bidrar, og som får prøvd seg. Selv om vi kanskje burde være enda bedre, gjør vi en mer enn godkjent kamp.

Dere i laget snakker ofte om viktigheten av disse seriekampene mellom Champions League-kampene. Kan du si litt om hvorfor det er så viktig?

Det er kjempeviktige kamper for vår progresjon. Selv om det aller viktigste er å vinne, må vi bruke disse kampene som trening. Vi må få noe ut av det. Noe mer enn bare to poeng. Vi har litt mer å gå på der, og i dag kan jeg trekke frem Maja Furu Sæteren spesielt. Vi hadde naturligvis snakket om henne på forhånd, og da er det irriterende at hun kan prikke ti baller i nettet bak Katrine. Hun er en kjempegod spiller som fortjener å score de målene hun scorer, men jeg syns vi kunne ha vært enda tøffere, og stått opp enda bedre mot henne.

Marta Tomac har blitt en viktig brikke i Vipers-laget, og man ser ofte Marta gi sine betraktninger både i timeouter og på benken
Foto: Martine S. Alvær

Hva med egen innsats i dagens kamp?

Det var vel en helt ok egeninnsats. Vi kom til mange sjanser i angrep, som var der jeg primært spilte. Vi bommet på en del, men vi scorte mange mål og jeg syns jeg kom helt greit gjennom det.

BILLETTER TIL KOMMENDE KAMPER KJØPER DU HER

For egen del er det litt irriterende at sjansene kommer så enkelt og så tidlig i angrepene. Vi vil gjerne øve på rullespillet i angrep, og da er det litt dumt at vi får åpningen så tidlig som det vi gjør. Det er selvfølgelig ikke noe man burde klage på, men det er litt kjedelig at vi ikke får øvd mer på det vi gjerne vil øve på.

Du sa litt om hvor viktig det er å bruke disse kampene til trening. Hva var det dere fokuserte litt ekstra på i dag?

Uten å gå inn på spesifikke situasjoner har vi inn mot Krim-kampen noen spesifikke ting vi vil øve på, og det er greit å få prøve det i kampsituasjon mot et annet forsvar. Selv om vi har veldig bra treninger vet vi som regel hva som skal skje, og da forbereder man seg gjerne litt og er i forkant, men i kamp får vi prøvd det i reelle situasjoner. Det er kjempeviktig, i de kampene vi kontrollerer, og spesielt i forkant av Champions League-kamper, at vi ikke bare tenker at vi skal ut på banen for å vinne kampen, men at vi også skal få noe ut av det treningsmessig.

Det er ganske åpenbart for alle å se at det er i forsvaret vi sliter mest. Vi har slitt med det hele sesongen, og vi klarer ikke helt å få satt på det på den måten vi vil. Jeg syns vi periodevis er litt for dårlige i dag også, og det er kjempeviktig at vi finner litt ut av det før lørdag. Vi møter et veldig bra lag, med gode spillere i alle situasjoner. De kan skape problemer for oss både med skudd bak fra banen, med å finte seg gjennom forsvaret vårt, eller ved å finne de store linjespillerne sine. Vi må sette et mer kompakt forsvar enn vi viste både mot Metz, men også til dels mot Larvik i dag.

Dette er naturligvis ting vi jobber med hver eneste dag, men det er ikke alltid fremgangen er så stor som vi ønsker. Vi må bare jobbe iherdig videre for å bli enda litt bedre.