Fyrverkerihåndball i Aquarama – Vipers

Fyrverkerihåndball i Aquarama

I det som ble sagt å være en av de viktigste kampene Vipers Kristiansand har spilt så langt denne sesongen kom Krim Mercator på besøk fra Ljubljana. Med videre Champions League-deltakelse på spill var det en uhyre viktig kamp for begge lag.

De første minuttene virket det som om det kun var de rosakledte som var innforstått med premissene. De regelrett føk ut av startblokkene og kjørte over gjestene sine. Etter knappe seks minutter tok Krims trener kampens første timeout. Da hadde Vipers skaffet seg en firemålsledelse på stillingen 5-1.

Etter timeouten til Krim fortsatte kampen i det samme sporet. Katrine Lunde våknet ordentlig til liv og stoppet fire Krim-angrep på rad. Det gav hjemmelaget muligheten til å øke ledelsen, og etter en kontringsscoring av Jana Knedlikova og en fra Lysa Tchaptchet på linja sto det 7-1 til de rosa.

Katrine Lunde sto en fantastisk kamp og leverte hele 16 redninger

At Barbara Arenhart, i likhet med Lunde, er en strålende målvakt er hevet over enhver tvil, og brasilianeren som frem til nå sto uten redninger var sterkt delaktig i at, da Tomas Hlavaty trykket på timeoutknapper, ledelsen hadde blitt redusert til kun ett mål.

Og nå hadde de to målvaktene en kamp i kampen. Lunde og Arenhart byttet på å redde forsøkene, og i det som hadde utviklet seg til en rotete håndballkamp klarte ingen av lagene å ta kontrollen. Etter en rekke, etter Aquaramas syn i hvert fall, tvilsomme dommeravgjørelser som gikk i favør Krim kokte det i hallen.

Vi hadde en kjempestart, men Krim kom tilbake og gjorde det vanskelig for oss. De har gode, erfarne spillere som vet hva som trengs. Etter pause sto jentene virkelig opp, spesielt i forsvar, og gjorde en kjempeomgang. Katrine gjorde mange gode redninger, og Jamina Roberts var ustoppelig fremover på banen.

Tomas Hlavaty

Mot slutten av omgangen tok heldigvis de rosa tak i kampen igjen, og en sen Anna Vyakhireva-dobbel, og en vakker avslutning fra Mina Hesselberg på venstrekanten ledet Vipers med tre. Omgangens siste mål ble dog satt inn av Krims egen venstrekant Tamara Mavsar som gjorde en god førsteomgang.

BILLETTER TIL VIPERS’ HJEMMEKAMPER KJØPER DU HER

Da pausesignalet gikk i Aquarama hadde de vel 1400 fremmøtte fått servert en forrykende omgang, og stillingen ved halvtid var 14-12 til hjemmelaget. Tomas Hlavaty hadde litt å rette på i pausen, og slovakens pauseord gjorde susen.

For etter kun få minutter av den andre omgangen ledet plutselig de rosa med fire mål. Da hadde Katrine Lunde levert to nye redninger, mens i den andre enden hadde både Vyakhireva, Roberts, og Sunniva Amalie Næs Andersen levert scoringer.

Lysa Tchaptchet kjempet hardt på linja i kveldens kamp.

Men kampen var langt fra avgjort. Målvaktskampen fra den første omgangen fortsatte, og både Arenhart og Lunde gjorde sitt aller, aller ypperste for å gi laget sitt fordelen som trengtes. Til slutt skulle målvaktsduellen ende 16-15 i Lundes favør, men begge målvaktene leverte over 35% på den offisielle statistikken.

I angrepsspillet til Vipers var det mange som viste seg frem. Nevnte Vyakhireva og Roberts delte toppscorertittelen med syv scoringer hver, mens både Lois Abbingh og Jana Knedlikova sto oppført fire ganger hver i målprotokollen.

Krim, på tross av iherdig innsats, klarte aldri å komme helt opp i ryggen på hjemmelaget. Det nærmeste de sortkledde kom var to mål bak ved flere anledninger. Mot slutten av omgangen tok dog de rosa fullstendig tak i det igjen.

Det var en veldig god kamp, og vi gjorde en fantastisk god start på kampen som satt tonen. Krim kom tilbake, men jeg følte at vi hadde god kontroll på kampen i store perioder av den.

Jamina Roberts

Med ti minutter igjen av kampen tok Krim Mercator sin siste timeout. Da ledet Vipers fortsatt med fire mål, 24-20, og Aquarama begynte å føle seg trygge på at begge poengene skulle bli igjen i Kristiansand.

I sluttminuttene dro Vipers enda litt fra, og på det meste ledet hjemmelaget med syv scoringer. Da sluttsignalet gikk hadde Krim redusert med ett, men 29-23 var et fantastisk resultat for Vipers Kristiansand.

Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Marta Tomac
Høyreback: Anna Vyakhireva
Høyrekant: Jana Knedlikova
Linjespiller: Lysa Tchaptchet