Rema 1000-ligaen ruller videre – Vipers

Rema 1000-ligaen ruller videre

Kampen mot Krim Mercator på lørdag var en fantastisk forestilling av de rosakledte Vipers-jentene, og allerede i morgen, onsdag, er det klart for et nytt oppgjør i Aquarama. I Rema 1000-ligaen er de Vipers ubeseiret, og når tabelljumbo Aker kommer til Kristiansand er de rosa naturligvis kjempefavoritt.

Jentene fra Oslo vest har hatt en tung sesong, og på 14 forsøk har det kun endt med topoenger ved to anledninger. Det gir en klar sisteplass på tabellen, men for Lars Harald Abelsens jenter kunne det ha vært en helt annen historie. For flere kamper har endt med knepne tap. I forrige helgs oppgjør mot Larvik ble det tomålstap, og med Maren Austmo Pedersens 15 redninger kunne det veldig fort ha blitt et annet utfall.

Tomas Hlavaty gleder seg til kamp mot Aker.
Foto: Martine S. Alvær

Aker er et lag som liker å spille håndball. Og som vil spille håndball. Jeg har stor respekt for lag som kommer til Aquarama og prøver å spille sitt eget spill uten å være destruktive. De gjorde det samme i vårt første oppgjør, og jeg håper på en god og fair håndballkamp mot et lag som spiller med mye vilje og energi. Vi må være klare.

Som jeg sa er de villige til å spille sitt spill. De er gode til å kontre, de har en bra andrebølge i angrep, og de har utrolig pasningssikre spillere. I tillegg går backene hardt for avslutningene, og det er ting vi må være klare for.

Det er enkelt å si, etter kampen, at seieren over Krim var en viktig seier. En god seier. Å ta poeng i denne gruppa er veldig vanskelig, og vi er helt nødt til å ta alle poengene vi har mulighet til å ta. Det var viktig for gruppa og for laget å slå Krim. Det gir en energiboost, og det gir litt ekstra tro på at tingene vi gjør har noe for seg. Vi må ta med oss den energien inn i treningsarbeidet.

I perioder mot Krim syns jeg at vi var fantastisk gode, men det var også perioder som var mindre gode. Det vi jobber med er å minimere de «dårlige» periodene og gi oss selv så gode muligheter som mulig i alle kamper.

Med det sagt liker jeg ikke bare at prestasjoner handler om resultatet. Ja, vi vant mot Krim med en god prestasjon, men vi spilte også utrolig god håndball mot Metz og klarte ikke vippe den kampen i vår favør. Det har skjedd flere ganger denne sesongen, men det er helt åpenbart at laget jobber hardt og at vi beveger oss i riktig retning.

Tomas Hlavaty

I det motsatte oppgjøret, som kom allerede i 2. serierunde, vant Vipers 17-42 etter en håndbaloppvisning av de sjeldne. Mer eller mindre alle utespillerne noterte seg i scoringsprotokollen og i motsatt ende hadde både Katrine Lunde og Sofie Börjesson en redningsprosent på over 40. Tuva Ulsaker Høve, som kom til Vipers Kristiansand fra nettopp Aker, ble kåret til banens beste etter syv scoringer fra sin høyrekant.

Som sagt var Vipers siste opptreden hjemme mot Krim Mercator i en uhyre viktig Champions League-kamp. Den kampen var en av sesongens aller beste sett med rosa briller. Etter en fantastisk åpning, der Vipers ledet 7-1, hadde laget god kontroll selv om gjestene fra Slovenia kom nærmere. Jamina Roberts ble kåret til lagets beste spiller etter en fantastisk oppvisning fremover på banen. 23-29 seieren var et massivt skritt i retning mot videre spill i Europas gjeveste klubbturnering.