Timålsseier i Aquarama – Vipers

Timålsseier i Aquarama

Med et tett kampprogram handler mye av en treners jobb om å utnytte de ressursene man har tilgjengelig, og til kveldens kamp mot bunnplasserte Aker hadde Tomas Hlavaty alle muligheter til å benytte seg av hele troppen sin.

En startoppstilling uten Anna Vyakhireva og Katrine Lunde så Paula Arcos starte på høyrebacken, mens Julie Stokkendal Poulsen vikarierte i målet. Den tredje endringen fra laget vi har blitt vant til å se var at Luisa Schulze opererte på linja istedenfor Lysa Tchaptchet i åpningen.

Det var bra, men det var veldig følelsladet for meg. Jeg var så glad da jeg løp ut på banen, og at jeg fikk score med en gang var en fantastisk følelse. Men jeg kjente med en gang at det er fryktelig lenge siden jeg spilte håndball sist, og jeg må trene mer og komme i bedre form, men jeg syns, for første kamp på 11 måneder, at det var veldig bra!

Tiden har flydd. Da jeg gikk inn i garderoben, da jeg kom ut på banen for å varme opp, tenkte jeg: 11 måneder? Det føles mer ut som 11 dager. Tiden har gått så fort, og jeg føler virkelig ikke at det er så lenge siden. Men med tanke på at jeg knapt fikk puste etter å ha løpt frem og tilbake et par ganger merket jeg at det var lenge siden sist!

Ana Debelic

Og, kanskje naturlig nok, så lugget det litt for de rosa i starten. Bortelaget fra Oslo vest tok alle mulighetene de fikk, og Vipers-jentene trøblet litt i angrep. Det gjorde at de hvitkledde ledet med to mål et par ganger i starten.

Kvalitetene Vipers innehar kan dog ikke overdrives, og 3-5 ledelsen bortelaget hadde skaffet forsvant i løpet av et blaff. Spesielt Vipers’ kontring- og ankomstspill var uimotståelig, og det ble kontret inn flere scoringer. Luisa Schulze fikk æren av å sette inn Vipers’ femte scoring på rad, og da ledet hjemmelaget plutselig 8-5.

Luisa Schulze ble kåret til Vipers’ beste spiller av det fremmøtte publkummet i Aquarama

Og allerede nå kom kveldens høydepunkt for de fremmøtte tilskuerne. Ana Debelic var i kamptroppen for første gang siden hun ble mor, og kun ti sekunder etter at Debelic hadde endret banen var det som om tiden hadde stått stille. Hun mottok ballen på linja, viste styrken sin, vendte flott opp, og smadret ballen i Akers mål. Et fantastisk comeback for kroaten.

Jeg syns egentlig det var en god kamp, selv om vi slipper inn litt mange mål. Jeg vil gi all honnør til Aker. De løp hele kampen, de kjempet knallhardt, og de spilte flott håndball. Det setter jeg utrolig pris på. Med det sagt syns jeg nok ikke vi var gode nok til å løpe hjem, men vi vant med 10 mål og gjorde jobben vår. Jeg følte at vi hadde god kontroll, og det er mange positive ting vi kan ta med oss videre.

Ett ord om Paula og Luisa? Liten og høy. Spøk til side. Det var skikkelig bra. Luisa er en fighter. Hun gir alltid alt, og hun vet hvilket nivå hun vil komme opp på. Det er det vi jobber mot alle sammen. I dag håper jeg Luisa går hjem med et smil rundt munnen. Trenerteamet og laget er veldig glad på hennes vegne, og det er fantastisk å se en spiller bli bedre og bedre, og at hardt arbeid lønner seg.

Tomas Hlavaty

Mot slutten av omgangen begynte Vipers Kristiansand å trøble litt igjen, og bortelaget fikk lov å sette inn tre mål uten motsvar. Fortsatt ledet Hlavatys jenter med tre mål, men han så seg nødt til å ta en timeout for å få skuta på rett kjøl igjen.

Det klarte slovaken, for de siste minuttene av omgangen handlet alt om hjemmelaget igjen. 14-11 ved timeouten ble til 18-12 da pausesignalet gikk. Den siste scoringen signert en av kampens store spillere så langt. De siste kampene har Paula Arcos vist hva hun er god for, og når hun setter opp tempoet hun gjorde i omgangens siste angrep er det få som henger med.

Paula Arcos ble kampens toppscorer med sine ni fulltreffere.

Etter pause fortsatte kampen i det samme sporet. Spillet bølget frem og tilbake, men Vipers-jentene var hakket bedre både i angrepsspillet og i forsvarsspillet. Arcos og Schulze fortsatte storspillet og byttet på å sette ballen i mål. Til slutt skulle de ende med henholdsvis ni og åtte scoringer hver.

Til slutt er vi bare fornøyd med at vi vant. Det er en hjemmekamp foran vårt publikum, og vi det å score 37 mål er veldig bra. Vi skulle helt klart ønske at vi slapp inn færre enn 27, men Aker løper i samfulle 60 minutter og spiller utrolig rask håndball. Vi hadde snakket om det på forhånd, men det er noe annet å møte det enn å snakke om det. Nå ser vi frem mot helga og mot det som kommer. Vi har mange tøffe kamper foran oss, og hver eneste trening og kamp er noe vi må ta på største alvor.

Jeg er selvfølgelig glad for at jeg scorte mange mål. Jeg talte de ikke underveis i kampen, men det er jo dette jeg kjemper for å få til hver eneste dag. Når det er sagt er det aller viktigste at laget fungerer og at vi spiller bra håndball. Jeg er bare avslutteren av angrepene våre.

Luisa Schulze

I motsatt ende av banen hadde Sofie Börjesson kommet inn, og svensken stoppet flere viktige baller. Selv om Tomas Hlavaty, og spillerne, gjerne hadde sett at tallet i protokollen for mål imot var litt lavere så var det en god prestasjon av de rosa.

Til slutt var Vipers flere nummer for store for gjestene fra Oslo vest, og sluttresultatet 37-27 var et flott resultat for hjemmelaget. Nå venter en tøff bortekamp i Esbjerg førstkommende søndag, mens neste hjemmekamp er i Aquarama 31. januar mot Sola.