Bortekamp i Trondheim – Vipers

Bortekamp i Trondheim

Når Vipers-jentene setter seg på flyet i morgen formiddag er det for å ta turen til Trondheim for å møte en gammel storhet. Byåsen har hatt noen tunge år, og denne sesongen har laget vunnet og tapt like mange kamper. Det gir en foreløpig 7. plass, og med det er en plass i sluttspillet godt innenfor rekkevidde ettersom Molde er fire poeng bak trønderne på tabellen.

Lois Abbingh og resten av de rosa jakter to nye poeng i Trondheim
Foto: Martine S. Alvær

Det er spesielt tre spillere som har skilt seg ut for jentene fra Byåsen, i hvert fall om vi ser i målprotokollen. Det er Maria Hjertner med sine 50 scoringer, Janne Eklo (58) og Mathilde Arnstad (59). Sistnevnte er lagets faste straffeskytter og har satt 14 baller i nettet fra 7-metersstreken.

I deres forrige kamp gikk Byåsen på et ettmålstap borte mot Romerike Ravens, mens de i forrige hjemmekamp gjorde en fantastisk opphenting mot Storhamar og var kun ett mål bak med 10 minutter igjen å spille. Til slutt vant gjestene fra Hamar med fem, men Kari Aalsvik Grimsbø så nok mange positiver i sine disiplers innsats og prestasjon.

Vipers Kristiansand kommer inn i kampen etter å ha gjort kanskje sin beste kamp for sesongen i helga. Bortekampen mot Team Esbjerg var av det fantastiske slaget, og på et tidspunkt ledet de rosa med smått utrolige ti mål mot den danske stormakten. Seieren var aldri truet, og Vipers-jentene kunne ta med seg to uhyre viktige poeng hjem til Kristiansand.

Kampen mot Byåsen ser du på TV2 sine platformer fra 18:15.