Maktdemonstrasjon i Kolstad Arena – Vipers

Maktdemonstrasjon i Kolstad Arena

Med et par tunge forfall hadde Vipers-jentene tatt turen til Trondheim for å møte Byåsen. Anna Vyakhireva og Jana Knedlikova sto begge over turen til Kolstad Arena, men de rosa har vist mange ganger før at ikke de er avhengig av verken den ene eller den andre spilleren.

Og mot Byåsen kunne man knapt se at det manglet noen. De første 20 minuttene handlet alt om gjestene fra Kristiansand, og med 4-12 på måltavla hadde man virkelig gjort kort prosess av gjestmildheten til vertene.

Fem scoringer på seks forsøk for Mina Hesselberg var høydepunktet, mens Jamina Roberts og Luisa Schulze hadde satt inn tre baller hver. Nesten som vanlig hadde Katrine Lunde gjort jobben bakerst på banen, og syv redninger på 20 minutter hadde hun virkelig gjort det vanskelig for de rødkleddes skyttere.

Luisa Schulze leverte en ny god kamp og ble lagets toppscorer med åtte scoringer

Mot slutten av omgangen våknet hjemmelaget til, og tre scoringer på rad fra vertene sendte et signal om at Vipers Kristiansand måtte være påskrudd dersom ikke hjemmelaget skulle få kontakt igjen. På 7-12 var det på ingen måte alarmerende tilstander, men Vipers-benken så seg nødt til å ta en timeout.

En liten prat med hovedtrener Tomas Hlavaty var dog alt som skulle til for at de rosa fant tilbake til det som hadde fungert så langt. Noen flere redninger fra Katrine Lunde, og noen kontringsmål, gjorde at ledelsen ved halvtid var på solide 10-17. En veldig god omgang av Vipers Kristiansand.

Etter pause fortsatte kampen i nøyaktig samme spor. Vipers Kristiansand hadde full kontroll på kampen, og syvmålsledelsen bare vokste utover i omgangen. Spesielt Luisa Schulze viste seg frem offensivt, og tyskeren satt inn ball etter ball i Byåsen-målet.

Bakerst sto fortsatt Katrine Lunde som en vegg og gjorde ting nesten umulig for hjemmelaget. Etter halvspilt andreomgang hadde ledelsen vokst fra syv til 16 mål. Nå tok Hlavaty muligheten til å prøve noen nye konstellasjoner og noen nye spillmønstre. Blant annet ble 7-6 prøvd i angrep, og ekstra hyggelig var det å se at Ana Debelic satt inn flere scoringer i sin andre kamp etter comebacket.

Vipers toppscorer i kveld ble Luisa Schulze med åtte scoringer, tett fulgt av Mina Hesselberg med syv fulltreffere og Tuva Ulsaker Høve med seks nettkjenninger. En flott oppvisning fremover der mange av Vipers-spillerne fikk vist seg frem..

Til tross for litt slapt forsvarsspill og noen enkle skuddbom mot slutten sto det 23-39 da sluttsignalet gikk. Nå venter en ny bortekamp mot Gjerpen før Sola HK kommer på besøk i Aquarama til årets bamsekamp neste onsdag.