Seier nummer 16 i Rema 1000-ligaen 23/24 – Vipers

Seier nummer 16 i Rema 1000-ligaen 23/24

I den siste av tre bortekamper på rad hadde Vipers-jentene tatt den korte bussturen til Skien for å møte Gjerpen i Skienshallen. Hjemmelaget har hatt en god sesong så langt og ligger på en foreløpig 6. plass i Rema 1000-ligaen.

Og de rødkledde fra Grenland skapte faktisk litt problemer for de rosa i starten av kampen. En meget god Mia Stensland i buret stoppet flere forsøk, og angrepsspillet lugget litt for gjestene fra Kristiansand. I motsatt ende av banen sto dog Katrine Lunde og gjorde at angrepsspillet til Gjerpen lugget minst like mye.

Da Pål Oldrup Jensen tok kampens første timeout etter drøye 12 minutter ledet Vipers med fire mål, 5-9, og Tomas Hlavaty var nok ganske fornøyd med åpningen. Etter timeouten fant dog de rosa et gir til, og inn mot pause doblet ledelsen seg til åtte mål på 6-14.

Katrine Lunde leverte flotte 30 minutter og stoppet nesten alt som kom hennes vei.

Med fire minutter igjen til pause hadde Hlavaty allerede brukt store deler av kamptroppen sin, Vipers hadde full kontroll på kampen, og det var allerede ingen tvil om hvor poengene skulle ende opp.

Da pausesignalet lød ledet Vipers med 8-16 og det var en godt fornøyd rosa enklave på tribunen som klappet jentene i garderoben. Mest imponerende var kanskje Katrine Lundes 8 redninger. Målvaktsveteranen hadde gjort flere eminente redninger og tatt luven av hjemmelagets angrep.

Jeg syns vi spiller bra, og jeg syns det var en god seier i dag. Det var en gøy kamp selv om vi vant med noen mål til slutt. Før kampen sa noen at de ønsket en bombe her, og det er jeg glad for at ikke vi lot skje.

Katrine Lunde, til TV2 etter kampen

Etter pausehvilen var det, om man er helt ærlig, kun et spørsmål om hvor mange mål Vipers Kristiansand skulle vinne med. Omgangen startet i et forrykende tempo, og begge lag kom til flere skuddmuligheter som de omsatte i scoringer.

Gjerpen-jentene fordelte scoringene søsterlig, mens Anna Vyakhireva var Vipers desiderte toppscorer med ni fulltreffere. Den neste på lista bak Vyakhireva på dette stadiet av kampen var Tuva Ulsaker Høve med fire nettkjenninger. Nok en flott kamp av Vyakhireva som virkelig har funnet storformen etter den lille skaden hun pådro seg før jul.

Anna Vyakhireva ble kampens toppscorer med 10 scoringer.

Ved halvspilt andreomgang sto det 16-26 til de rosa, og nå benytte Hlavaty igjen sjansen til å bruke stallen sin. Både Oceane Sercien-Ugolin, Ana Debelic, og Mina Hesselberg fikk spilletid. Det samme gjorde Sofie Börjesson i målet.

Til slutt vant Vipers Kristiansand komfortabelt i Skien. 20-36 var et overbevisende resultat på en kveld der det føltes som om de rosa hadde flere gir å gå på. Nå venter to hjemmekamper på rad i Aquarama. Til onsdag kommer Sola på besøk til årets bamsekamp, mens Zaglebie Lubin kommer til Kristiansand for å spille ny Champions League-kamp om en uke. Billetter til begge kampene kjøper du på www.vipers.woow.no