Seier og playoffplass i Champions League! – Vipers

Seier og playoffplass i Champions League!

I den nest siste hjemmekamp i denne sesongs Champions League-gruppespill hadde Vipers Kristiansand muligheten til å sikre playoff-plassen i turneringen. Med seier mot MKS Zaglebie Lubin, som enda ikke hadde tatt ett poeng i Champions League, ville playoffen være garantert med to kamper igjen å spille.

Anna Vyakhireva og Jamina Roberts sørget for at kvelden startet på best mulig måte, og to kjappe scoringer fra bakspillerne gav hjemmelaget en tidlig 2-0 ledelse. Lubin reduserte på et skudd fra venstrekanten før et straffekast gjorde at det sto 2-2.

Paula Arcos viste fine takter, og spanjolen blir bedre og bedre for hver eneste kamp i den rosa trøya

Det var siste gang i kampen at det var balanse i regnskapet. De neste fire scoringene ble satt i buret bak en ellers god Monika Maliczkiewicz, og de rosa ledet med 6-2 nesten før de nesten 1600 fremmøtte i Aquarama hadde funnet plassene sine.

I den første omgangen hadde jeg en veldig god følelse på tross av at vi bommet på litt mange muligheter. Den andre omgangen tror jeg ingen er spesielt fornøyd med. Vi gjorde altfor mange feil og var ikke gode nok. Det er sånn det er, men til slutt vant vi, og det er det som betyr mest, men vi kunne ha avgjort kampen mye tidligere.

Jeg syns vi var litt utålmodige i angrepsspillet vårt. Vi ville spille med høyt tempo fordi det er det vi er gode til, men det er også vår egen verste fiende. Hadde vi tatt det litt roligere, ventet litt på mulighetene, og ikke stresset så mye, er jeg sikker på at vi hadde omsatt flere skudd i mål. Noen ganger må vi bremse opp og spille lange, presise angrep.

Uka begynte tøft for meg etter sykdom, og det føltes ut som om jeg ikke fikk puste, men nå etter to kamper og noen treninger føler jeg meg mye bedre, og jeg er så glad for at jeg begynner å kjenne igjen min egen kropp.

Lois Abbingh

Etter det tok Tomas Hlavaty muligheten til å rullere på troppen sin, og ved halvspilt omgang hadde han byttet alle utespillerne som startet kampen. Det hadde liten betydning for resultatet i kampen. Maliczkiewicz fortsatte storpillet og stoppet syv skudd i den første omgangen, men det var ikke nok til å stoppe de rosa superjentene.

Et fullsatt Aquarama løftet jentene til seier i kveldens kamp.

Da Tomas Hlavaty tok timeout etter snaue 23 minutters spill ledet Vipers med fem mål. Den marginen holdt seg inn mot pausen, og da lagene gikk til pause sto det 15:10 på lystavla i Aquarama. Da hadde Anna Vyakhireva, Paula Arcos, og Lois Abbingh levert tre scoringer hver.

Etter pausen, der Kristiansand kommune hadde delt ut årets toppidrettsstipend, skulle vi bli vitne til en litt rar håndballkamp. I de første minuttene så det ut som om begge lagene var innforstått med at Vipers skulle beholde begge poengene i Kristiansand.

Disse ble tidlelt Kristiansand kommunes toppidrettstipend for 2023

Alle utenfor gruppa vår sa før kampen at dette kom til å bli en lett match for oss, men jeg fortalte alle sammen at Lubin har utviklet seg masse siden den første kampen. De viste i dag at de kan skape problemer for hvem som helst, og det var en tøff kamp til som vi til slutt heldigvis klarte å vinne. Jeg er veldig fornøyd med to poeng.

Forsvaret var veldig bra i dag, men vi slet litt offensivt spesielt med målvakten deres. Vi gjorde også litt for mange enkle tekniske feil, men heldigvis var vi gode nok til å vinne kampen til slutt. Jeg er kjempefornøyd med Sofie som kom inn mot slutten og gjorde noen gode redninger.

Med et så tøft program er jeg bare glad for at vi kom oss videre, og at vi nå er sikret play-off. Vi tar små steg hver eneste dag og utvikler oss som lag steg for steg. I dag var en viktig øvelse i så måte, da vi også må trene på å vinne vanskelige kamper.

Tomas Hlavaty

Litt uti omgangen satt Tuva Ulsaker Høve inn en av sine fire scoringer og gav hjemmelaget ledelsen 20-14, og det var vel ingen som trodde at det kunne bli spenning i kampen igjen, men det ble det. Tre scoringer på rad fra bortelaget gjorde at det plutselig sto 20-17.

Det var ingen umiddelbar fare, men det var tydelig at bortelaget, på tross av mager poengfangst, er et godt håndballag på sitt beste. Noen minutter senere satt Daria Przywara inn en av sine ni scoringer, og da var stillingen 22-20. Nå hadde Tomas Hlavaty fått nok, og etter 19 minutter av omgangen byttet han så å si hele laget.

Luisa Schulze og det andre Vipers-jentene slet litt i perioder, men poengene ble igjen i Kristiansand.

Sofie Börjesson kom inn for Katrine Lunde, Luisa Schulze tok Lysa Tchaptchets plass på linja, Paula Arcos kom inn for Anna Vyakhireva, Lois Abbingh kom inn for Marta Tomac, Jana Knedlikova for Tuva Høve, og Sunniva Amalie Næs Andersen inntok venstrekanten istedenfor Mina Hesselberg. Et klart signal fra sjefen om at ikke han var helt fornøyd med tingenes tilstand.

Da jeg kom inn mot slutten av kampen ville jeg bare gjøre mitt beste. Jeg vil alltid vinne, og det var fint å kunne hjelpe laget til en seier i dag. Det å komme inn i kampen så sent kan være vanskelig, men man må bare huske på å spille sitt eget spill, og i dag var det akkurat det som trengtes.

Sofie Börjesson

Om det var byttene eller noe annet som gjorde utslaget skal være uvisst, men at Vipersspillerne responderte var det ingen tvil om. Kun få minutter senere hadde ledelsen økt til fem, og på 25-20 med drøye ti minutter igjen føltes det som om de rosa hadde kontroll.

Det hadde de heldigvis, og til slutt ble det 28-24 i foran et nesten utsolgt Aquarama. Fem flotte redninger fra Sofie Börjesson i sluttminuttene, syv scoringer fra Anna Vyakhireva, som nok en gang ble kåret til Vipers’ beste spiller, og fire fulltreffere fra Tuva Ulsaker Høve var nok til å sikre to poeng.

Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Mina Hesselberg
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Paula Arcos
Høyreback: Anna Vyakhireva
Høyrekant: Jana Knedlikova
Linjespiller: Lysa Tchaptchet