Tertnes venter i Bergen onsdag kveld – Vipers

Tertnes venter i Bergen onsdag kveld

Tertnes er et av lagene med lengst fartstid i Rema 1000-ligaen, og selv om denne sesongen har vært litt tøff er en sluttspillplass fortsatt innenfor rekkevidde. Verst tenkelig scenario er playoff om nedrykk, da Fana kun er to poeng bak Tertnes på tabellen. Tore Johannessen er en ringrev, og vi så i kampen i Aquarama i høst at de blåkledde kan skape problemer for hvem som helst.

Luisa Schulze og resten av Vipers-jentene er klar for ny kamp i Rema 1000-ligaen
Foto: Martine S. Alvær

For den kampen var veldig jevn veldig lenge. Med ti minutter igjen å spille sto det 29-29 på lystavla, og de rosa vant med kun to mål til slutt. I den kampen var Henriette Eggen den store spilleren for bergenserne, og hennes ni scoringer var svært delaktig i at kampen var så jevn som den var. Eggen er dog ikke lagets toppscorer. Den plassen er det Emma Holtet som innehar med 89 scoringer. Halvparten av Holtets scoringer har kommet på 7-meter, så det er verdt å nevne at både Sanne Løkka Hagen og Eggen, som følger på de nærmeste plassene, nok er de mest målfarlige spillerne fra åpent spill.

Vipers Kristiansand har hatt en voldsom utvikling denne sesongen, og det er et helt annet lag som går på banen nå i februar enn det var tilbake i september. Tomas Hlavaty og jentene har jobbet knallhardt for å bli bedre, og man ser på prestasjonene som har vært i de siste kampene at laget fortsatt tar steg i riktig retning.

Tertnes er et lag som spiller fin håndball, og de viste i høstens kamp at de kan skape problemer for oss. Vi må være på årvåkne, vi må være mer effektive i angrep enn det vi har vært de siste kampene, og vi må være disiplinerte i forsvarrspillet vårt.

Jeg syns vi ser bedre og bedre ut for hver trening og hver kamp, og jeg er helt sikker på at vi fortsetter å ta steg bare vi fortsetter å jobbe hardt.

Tomas Hlavaty

Med seier mot Tertnes i morgen kveld strekker de rosa seiersrekka denne sesongen til 18 på rad i Rema 1000-ligaen. Kampen ser du på TV2s plattformer fra klokken 18:30.