Bananskall i Bergen unngått i siste liten – Vipers

Bananskall i Bergen unngått i siste liten

Den første av to kamper denne uka skulle spilles borte mot Tertnes i Bergen. I høstens kamp i Aquarama var det jevnt og spennende hele veien, og den første omgangen i Åsane Arena var ganske lik som kampen i Kristiansand.

Kantspillerne til Vipers ledet an i starten. Fem av de seks første scoringene for de rosa var signert enten Tuva Ulsaker Høve eller Sunniva Amalie Næs Andersen. Da hadde Vipers ledet både 2-5 og 4-6, før hjemmelaget skulle ha noen veldig gode minutter.

For Synna Lien i Tertnes-buret hadde virkelig bestemt seg for å stenge buret i kveldens kamp, og med hennes hjelp klarte de blåkledde å ikke bare redusere, men også å utlikne Vipers-forspranget. Til tross for kampen i Kristiansand var det nok få som hadde trodd at de skulle stå 7-7 også i denne kampen.

Nå kom det dog fem kjappe scoringer fra de hvitkledde gjestene fra Kristiansand. Først satt Lysa Tchaptchet ballen i mål etter en vidunderlig pasning fra Marta Tomac, før Paula Arcos, Tuva Ulsaker Høve, Luisa Schulze, og Oceane Sercien-Ugolin gjorde at det sto 7-12 i Bergen.

Men hjemmelaget gav seg ikke. Med drøye fem minutter igjen å spille tok Tomas Hlavaty timeout. Da hadde forspranget blitt redusert til kun to scoringer igjen. Det var en bestemt Hlavaty som brukte noen velvalgte ord til jentene sine, men dessverre hadde det ikke særlig stor effekt på kampbildet.

Tuva Ulsaker Høve ble Vipers’ toppscorer med seks fulltreffere

Da pausesignalet gikk sto det nemlig 15-16 på lystavla etter at hjemmelaget hadde satt inn to sene scoringer uten motsvar. Nevnte Synna Lien sto med syv redninger på den offisielle statistikken, men hun hadde vært borti mange flere baller enn det i den første omgangen. Hlavaty og Vipers-spillerne var helt nødt til å finne ut av Tertnes’ meget gode målvakt i den andre omgangen.

Det så ut som en helt umulig oppgave for Synna Lien fortsatte storspillet. På de første 15 minuttene etter pause stoppet hun syv-åtte forsøk og gav laget sitt muligheten til å gå opp i ledelsen. Den muligheten benyttet bergenserne seg av.

Etter drøye syv minutter så Tomas Hlavaty seg nødt til å be om timeout. Da ledet hjemmelaget med tre, og varsellampene blinket for alvor for de rosa. Det første som skjedde etter timeouten var dog at Sanne Hagen satt inn et av sine seks mål. 21-17 med 18 minutter igjen var ikke det noen hadde ønsket seg på forhånd.

To av endringene Hlavaty gjorde i timeouten var at Katrine Lunde kom inn i målet, og at Anna Vyakhireva kom inn offensivt. Når man ser tilbake på kampen kan man nok argumentere for at de to var forskjellen på lagene.

For Lunde gjorde seks redninger på sine minutter på banen, mens Vyakhireva noterte seg for fire scoringer. I tillegg så Tertnes seg nødt til å sette et frimerke på Vyakhireva, noe som gjorde at det ble større spillerom for de andre på banen.

Med ni minutter igjen på av kampen tok Hlavaty enda en timeout. Da ledet fortsatt hjemmelaget med to mål, 26-24, men det var også siste gang det var tilfelle. De neste fem målene i Åsane Arena ble satt i mål av Vipers-spillere. Vyakhireva med det første, Mina Hesselberg med det andre, Jamina Roberts med det tredje, Tuva Ulsaker Høve med det fjerde, og Jamina Roberts igjen med det femte. Da ledet plutselig gjestene 26-29 med knappe tre minutter igjen å spille.

Da sluttsignalet gikk var det fortsatt tre mål som skilte lagene, 28-31, men Vipers kunne gå i garderoben med to poeng etter en veldig tøff bortekamp. Tertnes gjorde det vanskelig for de rosa, og dette var et mulig bananskall som ble unngått i siste sekund.