Stortalentet og Champions League-legenden.  – Vipers

Stortalentet og Champions League-legenden. 

På høyrekanten til Vipers Kristiansand har det blitt dannet en dynamisk duo som, på tross av en helt forskjellig bakgrunn, utfyller hverandre på en god måte. Tuva Ulsaker Høve, den unge trønderen født i år 2000, som kom til Vipers Kristiansand fra Aker, og 1989-modellen Jana Knedlikova, den erfarne tsjekkeren som kom til Vipers fra Györ etter å ha innkassert tre strake Champions League-titler.  

Sammen har de to jobbet tett sammen, og de har vært svært delaktige i at de rosa har plukket med seg tre Champions League-titler på rad. Utviklingen til Ulsaker Høve har vært helt enorm, og så langt denne sesongen er hun lagets toppscorer i Rema 1000-ligaen.  

FOR Å KJØPE BILLETTER TIL KOMMENDE HJEMMEKAMPER KLIKKER DU HER

Denne sesongen har du fått spille litt mer, Tuva. Hvordan har det vært å få den tilliten?

Det har vært utrolig gøy! Men for å få tillit må man jobbe hardt, også må man samtidig anerkjenne at man har en lang vei å gå. Man vil naturligvis alltid spille, men jeg har forståelse for at jeg har ei foran meg i køen som er veldig, veldig god, og jeg lærer ufattelig mye av å spille sammen med henne. 

Ja, for hvordan er det egentlig å kunne lære av en levende legende hver eneste dag? 

Å spille med Jana er helt, helt fantastisk. Ikke bare er hun en ekstremt god håndballspiller, men hun er en fantastisk lagvenninne både på og utenfor banen i tillegg. Vi utgjør et utrolig bra team, hun er veldig behjelpelig, og vil virkelig mitt beste. Det er ingen andre jeg heller ville hatt som «læremester» i min posisjon. 

Tuva Ulsaker Høve har blitt kåret til Vipers’ beste spiller ved flere anledninger denne sesongen.
Foto: Martine S. Alvær

Dersom man spør Jana Knedlikova om Tuva blir den alltid blide tsjekkeren bare et stort glis. Det er tydelig at beundringen går begge veier. 

Jeg simpelthen elsker Tuva, og jeg syns vi har et utrolig fint forhold. Hun er ung og veldig talentfull, og hun har en stor fremtid foran seg i Vipers Kristiansand dersom hun fortsetter i det samme sporet. Hun er oppmerksom, hun lytter dersom man har tips og råd å komme med, og jeg syns det er utrolig fint å kunne dele av min erfaring med henne. 

Hvordan tror du det er for Tuva å jobbe med deg? 

Forhåpentligvis elsker hun det sånn som jeg elsker henne og jobben vi gjør sammen, ler Jana. For min egen del var det å ha en erfaren spiller som tok meg under vingene sine noe jeg savnet. Derfor har jeg alltid vært veldig oppmerksom på de unge spillerne, og jeg prøver å gjøre mitt aller beste for at de skal ha en god opplevelse sammen med laget. 

Jana Knedlikova jubler for scoring i en Champions League-kamp tidligere denne sesongen.
Foto: Martine S. Alvær

Tomas Hlavaty tok over hovedansvaret i sommer, og sjefen har vært tydelig på at talentutvikling er noe han verdsetter og som er viktig for han. Hans første signering var Paula Arcos, det spanske stortalentet, og det var et signal om at unge spillere har en plass så lenge han er trener for Vipers Kristiansand. 

Når vi spør Hlavaty om talentutvikling, og spesielt duoen på høyrekanten, er det tydelig at dette er noe han brenner for og som opptar han. 

Som ung spiller er det viktig at du tar muligheten du får i Vipers Kristiansand. Det er mange gode spillere å se opp til, som du kan lære av, og det er opp til deg å benytte deg av muligheten.  

I denne situasjonen er det først og fremst utrolig fint å se. Jana deler velvillig av sin erfaring og kunnskap, og Tuva er årvåken og gjør sitt aller beste for å lære mest mulig. De er et utrolig fint team, og de utfyller hverandre og støtter hverandre på en god måte. 

Det er ekstra fint å se hvordan Tuva har steppet opp denne sesongen. Hun tar mer plass, hun skyter straffer, og hun tar steg hver eneste dag. Det er utrolig fint å se hvordan hun har vokst på støtten fra Jana og de andre på laget. 

De siste sesongene har vi sett en fantastisk utvikling hos Tuva Ulsaker Høve, og resten av de unge spillerne i klubben, og det er ingen tvil om at det å være i et treningsmiljø som det Vipers Kristiansand kan tilby har hjulpet henne til å ta store steg siden overgangen fra Aker.  

PS: HUSK KAMPEN MOT FTC LØRDAG 10.02 KLOKKEN 16:00. DU KAN SE DEN HOS PLUTO TV OG PÅ HANDBALL-KANALEN.TV