Tap i Champions League gruppespillets siste kamp – Vipers

Tap i Champions League gruppespillets siste kamp

Med Ikast og Marketa Jerabkova og Andrea Austmo Pedersen på besøk var det godt fremmøte i Aquarama, og med et hjemmelag som kunne spille helt uten press var det er håp om at de rundt 1500 tilskuerne skulle få se en flott håndballkamp.

Og åpningsminuttene, selv om de manglet mål, hadde masse nerve. Begge lag kom til gode avslutninger som enten ble stoppet av gode målvakter eller skutt utenfor målet. Mest uvant var det kanskje å se Jana Knedlikova bomme helt alene med målvakten, men den tsjekkiske kantspilleren satt sin første avslutning utenfor.

Da målene begynte å fyke i nettet var det Vipers som så farligst ut. Anna Vyakhireva satt kampens første mål i nettet bak Austmo Pedersen, før et par innspill til linjene hvor henholdsvis Sarah Iversen og Lysa Tchaptchet sto gjorde at det sto 2-1.

Ikasts strener Kasper Christensen tok timeout etter 10 minutter. Da hadde Katrine Lunde allerede stoppet tre forsøk fra danskene, og stillingen i Aquarama var 6-4. Det siste målet hadde Sunniva Amalie Næs Andersen satt under sin tidligere lagvenninne i Ikast-målet.

Og det var mye som dreide seg om de to målvaktene i den første omgangen. På den offisielle statistikken noterte Katrine Lunde seg for seks redninger, i undertegnedes notater, som ikke tar hensyn til om ballen returneres til Ikast eller ikke, sto Lunde med 10 redninger før pause. Austmo Pedersen gjorde fem redninger de første 30 minuttene.

En del av de redningene kom mot Marketa Jerabkova. Den tidligere publikumsfavoritten i Aquarama fikk det ikke til å stemme i den første omgangen, og av hennes seks forsøk gikk kun én ball i nettmaskene bak Katrine Lunde.

Med dobbelt så mange redninger til hjemmelaget skulle man kanskje tro at det ble gjenspeilet i målprotokollen, men lagene fulgte hverandre som skygger. I en rotete omgang der det var mange skuddbom, en del tekniske feil, og noen dommeravgjørelser som verken Ikast-benken eller Vipers-benken var spesielt enige i, så sto det 16-14 til Vipers Kristiansand ved halvtid etter en spennende håndballkamp som bølget frem og tilbake.

Etter pause skulle ikke dramatikken bli noe mindre. Ikast, som startet omgangen med en spiller mer de første syv sekundene, løp rett i angrep og satt ballen i mål, og da de rosa kastet bort ballen i det neste angrepet satt Maria Lykkegaard inn utlikningen. 16-16 og lagene var like langt.

Men så smalt to jentene i rosa ballen i nettet. Først Anna Vyakhireva som sendte av sted en suser som føk i nettet, før Lois Abbingh hamret en ball i nettet fra 7-metersstreken. Innimellom de scoringene hadde Katrine Lunde stoppet et forsøk fra de hvitkledde, så da ledet Vipers med to igjen.

Og nå levde kampen virkelig. Danskene skrudde til skruen igjen og klarte å utlikne igjen, før de etter omtrent ti minutter av den andre omgangen tok ledelsen i kampen for første gang. Emma Lindqvist, som leverte en meget god kamp, satt ballen i nettet. 21-22 og nå måtte Vipers jage.

Nå var det, dessverre, det danske laget som så best ut, og da Tomas Hlavaty tok timeout 11 minutter før slutt ledet Ikast med tre scoringer. Etter timeouten våknet dog de rosa til live igjen, og to kjappe scoringer gjorde at det kun var ett mål som skilte lagene.

Ingvil Bakkerud hamret dog en ball i nettet og økte ledelsen til to igjen, men så eksploderte det i Aquarama. Vipers utliknet først til 28-28 gjennom Lois Abbingh, før Mina Hesselberg gjorde 29-29 og 30-30.  Da Simone Petersen satte en ball i mål, og Jamina Roberts satte ballen i åpent mål umiddelbart etterpå, var lagene like langt enda en gang med kun sekunder igjen å spille.

Simone Böhme var dog den som skulle stikke kjepper i hjulene for de rosa. Fra sin høyrekant satte dansken ballen i målet til Katrine Lunde, og Vipers var nødt til å score i sitt siste angrep. Tomas Hlavaty tok en timeout og satte opp et siste spill, men rytmen i angrepet var ikke god nok og danskene klarte å stoppe forsøket. Jamina Roberts fikk prøve et direkte frikast etter at tida hadde gått ut, men den danske muren stoppet forsøket hennes. Dermed ebbet det ut med 31-32 tap i kveldens kamp.