Norgesmestere – igjen – Vipers

Norgesmestere – igjen

Etter at Larvik ble nedsablet i gårsdagens semifinale kunne Vipers Kristiansand, med seier over Storhamar i finalen, sikre seg sitt syvende strake NM-gull. Fra gårsdagens tropp gjorde Tomas Hlavaty to endringer. Julie Stokkendal Poulsen og Vilde Jonassen, som begge deltok i semifinalen, måtte se finalen fra tribunen, mens Sofie Börjesson og Mina Hesselberg kom inn i troppen.

Storhamar kom best i gang i Arendal. Faktisk skulle det gå over fem minutter før de rosa noterte seg for nettkjenning. Anna Vyakhireva tok ballen, satset utover i banen, og klarte å lure en ball i nettet bak Eli Marie Raasok i Storhamar-målet. Da sto det 1-3 etter at Storhamar hadde åpnet i et forrykende tempo.

Og Vipers ble halsende litt etter å jage kampen. Ved flere anledninger var de rosa ett mål bak, men et godt Storhamar-forsvar, med Raasok bak seg, stoppet forsøkene fra Vyakhireva og de andre. Etter 17:35 så Tomas Hlavaty seg nødt til å ta en prat med elevene sine, og da var stillingen 6-9 til de gule etter at Kristin Venn hadde satt to baller i nettet i et overtallsspill.

Anna Vyakhireva var ustoppelig i dagens NM-finale

Etter timeouten var det smekk, smekk, smekk, smekk fra de rosa. Fire på rappen, og 6-9 hadde blitt til 10-9. Fire forskjellige målscorere, Jana Knedlikova, Anna Vyakhireva, Paula Arcos, og Jamina Roberts, og et par redninger fra Katrine Lunde gav de rosa initiativet, og nå ble det ti tunge Storhamar-minutter.

Med knappe fire minutter igjen av omgangen var det Kenneth Gabrielsens tur til å ta timeout. Da hadde ledelsen vokst til tre på 14-11. Etter Gabrielsens timeout ble det ingen forbedring for Storhamar. Anniken Obaidli satt riktignok en ball i mål like etter praten, men etter det var det tre på rappen fra de rosa igjen.

Ingenting er som å vinne titler. Det er alltid kjempestort, og i dag var det veldig gøy å være Vipers-spiller.

Det var en litt turbulent start, men jeg syns vi hentet oss flott inn og hadde kontroll store deler av kampen. Vi gjorde litt mindre unødvendige feil og steppet opp i forsvar. Det var det som snudde kampen. Det blir fryktelig vanskelig for dem når vi har bestemt oss for noe og gjennomfører det.

Det var gøy å få spille litt på slutten. Det var utrolig god stemning i arenaen, og vi følte virkelig på støtten. Det var høyt lydnivå og bare veldig gøy.

Mina Hesselberg

17-12 ved halvtid var nok et resultat Tomas Hlavaty hadde vært fornøyd med på forhånd, men prestasjonen, spesielt i åpningen, hadde ikke vært like god i hele den første omgangen. Det å komme fra tre mål bak til fem foran viser dog hvilke kvaliteter og mental styrke dette laget innehar.

Den andre omgangen begynte slik den første sluttet. 4-0 til Vipers etter fire minutter, og Gabrielsen så seg nødt til å be om en ny timeout. Med en nimålsledelse allerede nå var vel i teorien kampen over, men man vet hvor fort ting kan snu i håndball.

Luisa Schulze jubler for scoring

Denne gangen skulle det dog ikke sin. De rosa hadde satt på cruisekontrollen mot en ny NM-tittel, og det var ingenting som kunne stoppe superjentene.

Norske mestere? Det er en fantastisk følelse. Alle titler føles bra, men dette er min første i Norge som hovedtrener og med disse jentene. Jeg er så stolt og fornøyd med jentenes innsats i dag.

Storhamar tok ledelsen, ja, men en kamp varer i 60 minutter. Jeg syns ikke nødvendigvis vi gjorde en dårlig start. Vi visste hva vi ville gjøre i kampen, og vi ventet bare på det momentet vi trengte. Da vi fikk det brukte vi det godt, og vi hadde en fantastisk flyt i spillet. De siste fem minuttene av den første omgangen var veldig bra. Forsvarsspillet var på et høyt nivå, og vi gjorde det vi skulle.

Etter pause prøvde de 7-6, og jentene la ned en fantastisk innsats og de kriget virkelig for å skaffe seg forspranget. Det var fantastisk. Jeg tror alle som så kampen følte at vi hadde god kontroll i forsvar, og at vi klarte de tingene vi ville klare.

Tomas Hlavaty

Til slutt sto det 32-23 på lystavla etter at Lois Abbingh hadde satt seks baller i nettet, Luisa Schulze og Anna Vyakhireva hadde satt fem hver, og Paula Arcos hadde satt tre baller i nettet. I motsatt ende hadde Katrine Lunde stoppet 14 baller og tatt luven av Storhamars angrep.

Silje Waade og Katrine Lunde fikk trofeet som bevis på at Vipers nok en gang har vunnet NM

Med det kunne Vipers Kristiansand innkassere sin syvende NM-tittel på rad.

Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Lois Abbingh
Midtback: Marta Tomac
Høyreback: Anna Vyakhireva
Høyrekant: Jana Knedlikova
Linjespiller: Lysa Tchaptchet