To nye poeng i Rema 1000-ligaen – Vipers

To nye poeng i Rema 1000-ligaen

Det er ingen kamper i Rema 1000-ligaen som er enkle, og selv om Romerike Ravens ligger på en beskjeden 8. plass på tabellen viste de i forrige serierunde at absolutt alle lag kan slås. Det var derfor ingen som var overrasket over at det ble en tett og jevn førsteomgang.

Faktisk skulle det gå over 6 minutter før hjemmelaget fikk nettkjenning. Heldigvis hadde forsvarsspillet vært bra, så det sto kun 0-2 på måltavla da Sunniva Næs Andersen satt inn de rosas første scoring.

Anna Vyakhireva ble kampens store spiller.

Men hjemmelaget halset litt etter. En veldig god Zaynab Elmrani i Ravens-buret gjorde den ene etter den andre kjemperedningen, blant redningene hennes var det hele tre 7-metere som ikke gikk i mål.

Etter å ha malt og malt fikk dog endelig Vipers-jentene spillet til å flyte bedre. Og med tre scoringer av både Sunniva Næs Andersen, Tuva Ulsaker Høve, og Anna Vyakhireva kunne Vipers ta ledelsen i kampen.

Vi slet litt med å sette ballen i mål i dag. Vi hadde mange muligheter, men vi omsatte dem ikke i nettet, og derfor ble seiersmarginen på seks mål. Ravens var også gode til å dra ned tempoet, og selv om vi hadde lyst å spille rask håndball slet vi litt med å få det til. Vi hadde ikke så mange angrep som vi vanligvis har.

Alle kan spille på den måten vi vil, men vi vil spille rask håndball. I dag kan vi egentlig ikke klage. Vi hadde sjansene, og dersom vi hadde satt dem i mål hadde det blitt annerledes. Men når man står i forsvar i halvannet minutt kan man fort ta litt raske muligheter i angrep, og da er det fort at ikke det er de beste skuddmuligheten man tar.

Å vinne den nye prisen [kampens aksjon] var veldig hyggelig, og jeg håper publikum likte flyveren! Med spillere som Anna på laget kan man alltid motta sånne pasninger, og man må være klar for det. Vi trener på det, så det var egentlig en premie som burde ha gått til hele laget. Ikke bare til meg.

Jana Knedlikova

Rett før pause gikk Vipers opp i tomålsledelse. Tuva Pharo, som har returnert fra utlånet sitt hos Glassverket, kom inn på linja etter at Luisa Schulze pådro seg en to-minutter, og stortalentet tok sin første mulighet. Etter å ha løpt seg fri fikk hun ballen i fin posisjon, og hun satt ballen vakkert over foten på Elmrani i Ravens-målet.

Vertene kunne dermed gå til pause med en 14-12 ledelse etter en omgang der det hadde lugget litt. Etter pause gikk det ganske fort så ledet Vipers først med fire og så med fem mål. Fra her og ut hadde de rosa superjentene full kontroll på alt som skjedde i Aquarama.

Bakerst plukket Julie Stokkendal Poulsen ni baller på de 40 minuttene hun fikk i mål til en redningsprosent på godt over 30. I angrep handlet det meste om Anna Vyakhireva. 8 scoringer og 9 målgivende lar seg høre i enhver håndballkamp.

Til slutt var Vipers noen nummer for sterke for Romerike Ravens, og 33-27 ble sluttresultatet i kveldens Rema 1000-liga kamp.

Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Marta Tomac
Høyreback: Oceane Sercien-Ugolin
Høyrekant: Tuva Ulsaker Høve
Linjespiller: Luisa Schulze