Tomas Rødningsby – en ekte Vipers-patriot. – Vipers

Tomas Rødningsby – en ekte Vipers-patriot.

For et par uker siden kjørte vi en konkurranse som vi kalte for Målbingo. Premien var en drømmedag med Vipers Kristiansand, der hovedattraksjonen var en plass på benken under en seriekamp, og i går var Tomas Rødningsby på besøk helt fra Brumunddal for å være den femte «lederen» på Vipers-benken.

Før kampen fikk Vipers.no en prat med en spent mann ikledd Vipers’ paradeuniform.

Hvordan tror du dette blir, Tomas?

Det blir helt fantastisk. Jeg vet ikke helt hva oppgavene mine blir enda, men jeg vet at jeg skal være med Tomas Hlavaty på VIP-samling, at jeg skal være med inn i garderoben før kampen, og at jeg skal sitte på benken under kampen. Det å sitte på benken tror jeg blir litt sånn «klyp deg i armen»-opplevelse, og at man tenker «oi, her sitter faktisk jeg». Det blir rart, men jeg gleder meg.

Fortell litt om hvordan Vipers ble ditt lag, og hvorfor du legger ned så mye tid og så mye kjøring for å følge klubben?

Først og fremst er det Katrine Lunde som er hovedgrunnen. Hun har vært favorittspilleren min i alle år, og da hun kom hjem til Norge fikk jeg et ekstra bånd til Vipers. I tillegg var jeg med til Budapest i 2022 under Final4, og da ble jeg kjent med mange folk. Etter det har jeg vært en del av gjengen og det har blitt flere og flere kamper.

Denne sesongen har jeg hatt mange turer til Kristiansand allerede. Jeg har blant annet sett alle hjemmekampene i Champions League så nær som én. I tillegg har det blitt et par bortekamper i Champions League, og noen bortekamper i serien.

Grunnen til at man gjør det er det sosiale. Det er måten man blir tatt imot på av både spillere, administrasjon, de frivillige, og andre supportere. Det er et helt unikt miljø som jeg er veldig glad for å være en del av.

Etter kampen var det én mann på parketten som smilte litt bredere enn alle andre, og vi tok tak i Tomas for en oppsummering.

Dette var skikkelig moro! Dagen begynte med en prat med Tomas og Lene på kontoret der vi gikk gjennom lagoppstilling og litt taktikk. Deretter var Tomas og jeg på sponsortreffet hvor han fortalte litt om kampen og hvordan han trodde det kom til å bli, før vi gikk ned i garderoben og han ga sine siste instrukser til jentene. Jeg fikk jobben med å lese lagoppstillingen og litt sånne ting.

Det var en helt fantastisk dag som jeg kommer til å leve lenge på. Rett og slett en opplevelse for livet.

Tomas Rødningsby på benken under kampen mot Ravens.
Foto: Simen Aas