Vipers Kristiansand x Blå Kors = SAMHOLD – Vipers

Vipers Kristiansand x Blå Kors = SAMHOLD

Vipers Kristiansand og Blå Kors har hatt et langt og godt samarbeid. Nå, med lanseringen av budskapet som hjemme- og bortedrakten for 2024/25-sesongen skal bære, tar vi det et steg lengre. Arvid Solheim er daglig leder i Blå Kors Kristiansand, og han forteller om bakgrunnen for samarbeidet, om draktlanseringen, og hva Vipers Kristiansand betyr for Blå Kors.

Arvid, kan du si litt om hva samarbeidet mellom klubben og Blå Kors betyr?

Samarbeidet er helt fantastisk, og det har vært det helt siden Vipers kom til Aquarama. Klubben betyr noe helt ekstraordinært for foreldre og barn som er en del av våre mange prosjekter. Nå har barn fra Barnas Stasjon fått være med å tegne på drakta til verdens beste håndballag, og det betyr helt enormt mye.

Om ikke det er livsendrende, så kan det bety masse for fremtiden til disse barna. Det er de små tingene vi klarer å stelle i stand, som en ferie, som Vipers’ håndballskole, eller at de får lage en tegning som pryder den rosa drakta. Det går ikke an å beskrive hvor mye det betyr for de barna, og for alle oss i Blå Kors.

Hvordan har draktdesignprosessen vært?

Aleksander og Benedicte tok kontakte med oss, de presenterte ideen på en god måte, og de ønsket gjerne at vi skulle være med. Deretter hadde vi noen møter med våre ledere, med aktuelle barn og deres foresatte, og til slutt endte vi opp med 2-3 barn som skulle gjøre dette. Da fikk vi hjelp av en kunstner som er miljøarbeider på Steinerskolen, og den personen var med på de tre øktene vi hadde på Barnas Stasjon.

Etter at vi hadde levert en haug med tegninger til klubben sendte vi over alt sammen, og det var klubben som tok avgjørelsen om hvilke tegninger som skulle være på drakta. Vi er så fornøyde med hvordan det har blitt.

Hva med det generelle samarbeidet mellom klubben og Blå Kors? Hvordan fungerer det i hverdagen?

I Blå Kors har vi 12 virksomheter, og vi har mange personer med forskjellige behov i vår organisasjon. Det er forebyggende at barna får lov å assosiere seg med Vipers Kristiansand. Vi får gratisbilletter til håndballskolen av klubben, og man kan se hvor stas det er for de jentene som blir plukka ut. Det løfter hverdagen deres helt enormt, og du kan jo selv tenke deg hvordan det er for de barna å komme på skolen og fortelle at de har vært på Vipers sin håndballskole. Det er en drøm som går i oppfyllelse.

I tillegg er det spillere som stiller opp for oss i alle sammenhenger. Spesielt Katrine Lunde har vært på Barnas Stasjon haugevis av ganger, hun har til og med vært der med julegaver, og hun tar seg alltid tid til alle og signerer alt som blir plassert foran henne. Det at Vipers sine spillere stiller opp for oss er kjempeviktig. Nå sist hadde vi tre-fire stykker som var modeller for vårt nye klesmerke, Øy, og når vi arrangerer helaften for våre deltakere stiller Vipers-jentene som servitører. Det er fantastisk.

Også er dere i tillegg med som frivillige?

Vi er også med som frivillige på hjemmekampene hvor vi er med og rigger opp og rigger ned, og hjelper til med alt som trengs. Det er en fin arena der folk får prøve seg og der man kommer i kontakt med andre mennesker.

Er det noen likheter mellom Vipers og Blå Kors?

Jeg har jo fått med meg at spillere og andre sier at Vipers Kristiansand er som en familie. Vi ser at barna til spillerne er med på bilder, og at de frivillige blir inkludert på en veldig fin måte. Det er sånn Blå Kors også er. Vi er også en familie. Omsorgen er til stede i begge leire, og Vipers og Blå Kors er en veldig god match. Den godheten og omsorgen som Vipers, som klubb, viser er det ikke så mange andre som har.