Seier i toppkampen på Hamar! – Vipers

Seier i toppkampen på Hamar!

Etter nedsablingen i NM-finalen, der Vipers Kristiansand vant komfortabelt, var det ventet en mye tøffere kamp på Hamar onsdag kveld, og Storhamar leverte en strålende førsteomgang og gjorde det kjempevanskelig for Vipers-jentene.

Kampen startet med en underarm fra Anna Vyakhireva som føk i nettet, før scoringer fra Mia Solberg-Svele og Kristin Venn gjorde at hjemmelaget tok en tidlig ledelse. De rosa overtok ledelsen igjen og gikk opp i en tomålsledelse på 3-5.

De neste tre scoringene kom dog fra de gule, og hjemmelaget overtok ledelsen nok en gang. Med Eli Marie Raasok i målet, som gjorde flere kvalifiserte redninger, økte ledelsen til tre mål. Da så Tomas Hlavaty seg nødt til å dra i håndbrekket, og etter drøye 17 minutter tok sjefen timeout. Da ledet hjemmelaget 10-7 etter å ha scoret tre på rad nok en gang.

Etter timeouten ble det kun en scoring på de neste fem minuttene. Den var det Tuva Ulsaker Høve som satt i nettet, men målvaktene i begge ender stoppet skudd etter skudd, og ved halvtid hadde Raasok i Storhamar-målet gjort åtte redninger, mens Katrine Lunde hadde gjort syv, og Sofie Börjesson hadde reddet ett 7-meterkast.

Det smakte utrolig godt. Jeg syns vi holder på hele tida. Storhamar blir litt slitne, og ikke like oppfinnsomme lengre og da står vi greit imot i forsvar. Når vi da fortsetter å løpe og sette press på blir det noen måls forskjell.

Katrine Lunde, til TV2

Like før pause var det balanse i regnskapet igjen. Først satt Silje Waade ballen i mål i et overtall til 11-11, før Luisa Schulze skjøt lurt via gulvet til 12-12. Guro Nestaker satt dog inn omgangens siste mål, og hjemmelaget kunne gå til pause med en 13-12 ledelse.

Den andre omgangen begynte på verst tenkelig måte om man har på seg de rosa brillene. For hjemmelaget satt de to første avslutningene i mål bak Katrine Lunde. Først Anniken Obaidli før Kristin Venn kontret inn en scoring. Og da Eli Marie Raasok reddet et straffekast fra Lois Abbingh blinket varsellampene i det fjerne.

Katrine Lunde hadde dog ingen planer om å tape denne håndballkampen. Hun reddet det neste Storhamar-forsøket, og to kjappe scoringer fra Anna Vyakhireva og Mina Hesselberg gjorde at Vipers kun var ett mål bak. Lysa Tchaptchet leverte de neste to nettkjenningene for de rosa, og da var det balanse i regnskapet igjen. 17-17.

Jeg føler alle vil vinne, og vi vil ikke undervurdere noen lag vi møter selv om vi vant greit sist. Det er en kamp der vi virkelig måtte gi alt, og jeg syns vi manglet litt den siste innsatsen og det siste trykket i den første omgangen. Da vi hevet oss etter pause ble det bra.

Mina Hesselberg, til TV2

Og nå takket de regjerende mesterne for følge. Kun få minutter senere hadde ledelsen vokst til fire på 18-22. Mina Hesselberg hadde virkelig våknet til live og kantspilleren skulle levere syv scoringer på syv forsøk. Mesterlig fra Hesselberg!

Med drøye åtte minutter igjen å spille måtte Kenneth Gabrielsen ta en ny timeout. Da ledet Vipers med seks mål, og stillingene etter pause var på smått utrolige 6-13 til bortelaget. 19-25 og kampen var i praksis over.

Men Katrine Lunde hadde ikke fått nok. Gang på gang frustrerte hun de gule, og hennes 16 redninger på den offisielle statistikken var nok til å nå smått utrolige 50 i redningsprosent. En ellevill andreomgang av målvaktsveteranen.

Til slutt var det, nok en gang, klasseforskjell mellom Vipers Kristiansand og Storhamar. En 10-målsseier, 20-30, etter å ha vært bak med tre tidlig i den andre omgangen vitner om kvalitetene og mentaliteten dette laget innehar.

Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Mina Hesselberg
Venstreback: Lois Abbingh
Midtback: Paula Arcos
Høyreback: Anna Vyakhireva
Høyrekant: Jana Knedlikova
Linjespiller: Lysa Tchaptchet