To poeng med hjem fra Oslo etter en slitekamp – Vipers

To poeng med hjem fra Oslo etter en slitekamp

Det var invitert til håndballfest i Oppsal Arena, og klubben kunne melde om tilnærma utsolgt hall da Vipers Kristiansand gjestet Oslo Øst onsdag ettermiddag. Jentene i rosa har vanligvis ingenting imot å være festens midtpunkt, og denne kvelden var målet å holde både takt, tone, og rytme hele kampen.

Og kampen begynte på aller best tenkelige måte. Etter kun fire spilte minutter hadde seks baller blitt satt i nettet. Vipers hadde kommet i scoringsprotokollen fem ganger, mens hjemmelaget kun hadde notert seg for én scoring.

I det neste angrepet satte Lysa Tchapchet ballen i mål etter en vakker pasning fra Jamina Roberts, og på stillingen 1-6 etter 05:15 så Henrik Wilhelmsen seg nødt til å ta kampens første timeout.

Det ble litt kranglete etter pause, men det kjennes ut som om vi har kontroll i store deler av kampen. Vi slapper litt av etter pause. Oppsal har mange gode spillere og da er det litt dumt å slappe av.

Jamina Roberts

På tross av at Julie Stokkendal Poulsen, som skal spille for Oppsal neste sesong, gjorde en flott dobbelredning kom de blåkledde nærmere, og da Martine Svendsberget kontret inn sin andre scoring for kampen skilte det kun tre mål på stillingen 4-7.

At Vipers hadde ganske god kontroll, viste jentene de neste minuttene. Plutselig sto det 6-12 etter at Tomas Hlavaty hadde endret litt på laget sitt. Før kampen sa slovaken at han håpet å kunne benytte hele troppen sin, og så langt i kampen hadde han benyttet to linjespillere, to venstrekanter, og seks bakspillere. Totalt 12 av de 16 spillerne i troppen fikk minutter på banen før hvilen.

Jamina Roberts var en av tre spillere som leverte fire scoringer for Vipers i kveldens kamp.

Da lagene gikk til hvilen sto det 13-20 på lystavla i Oppsal Arena, men hjemmelaget hadde faktisk redusert fra seksmålsledelsen Vipers hadde opparbeidet seg til kun å være tre mål bak igjen. De siste 14 minuttene av omgangen handlet dog om de rosa.

For Vipers vant de siste minuttene 3-8, og selv ikke et gjensyn med Linn Jørum Sulland kunne hindre at forspranget bare vokste og vokste inn mot pausehvilen. 13-20 var stillingen ved halvtid etter en omgang der Vipers hadde svingt veldig i prestasjonene.

Den andre omgangen fortsatte på samme måte som den første avsluttet. Vipers var det førende laget, og Oppsal måtte bare være med på rosatrøyenes steg. Noe av det første som skjedde etter at den andre omgangen begynte var at Kjerstin Boge Solaas fikk sine første Vipers-scoringer.

Den andre scoringen til Solaas var en riktig lekkerbisken, da hun fintet seg flott gjennom Oppsal-forsvaret og satte ballen i nettet via gulvet. Men på tross av scoringer fra Solaas og flere andre Vipers-spillere tok Oppsal over initiativet.

Faktisk var hjemmelaget flere hakk bedre enn gjestene fra Kristiansand i denne perioden av kampen. Vipers ledet 21-28 og alt virket under kontroll, men kun få minutter senere sto det på 26-29 etter en veldig fin periode for Oppsal. På dette tidspunktet ledet de blåkledde den andre omgangen 13-9

Og nå klarte ikke Vipers Kristiansand helt å finne ut av det i verken angrep eller forsvar. Ledelsen lå og vaket på 3-4 mål i en lang periode, og det var ikke før Paula Arcos satte inn 29-33 med drøye fire minutter igjen å spille at man følte seg helt trygg.

I sluttminuttene hadde endelig de rosakledte kontroll på kampen igjen, men Oppsal gjorde ting vanskelige for Vipers, og de ble det første laget i Rema 1000-ligaen til å score 30 mål i både hjemme- og bortekampen denne sesongen. Sluttresultatet i Oppsal Arena ble 30-35.

Målvakt: Julie Stokkendal Poulsen
Venstrekant: Mina Hesselberg
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Marta Tomac
Høyreback: Paula Arcos
Høyrekant: Tuva Ulsaker Høve
Linjespiller: Lysa Tchaptchet