Seriegullet kan sikres – Vipers

Seriegullet kan sikres

Om få timer kan Vipers Kristiansand sikre seg enda en pokal. Med seier over Fana i kveld vil seriegullet være sikret, og da blir det stor kakefest i Aquarama!

Fana er et lag som har som vane å skape litt trøbbel for de rosa, og de var faktisk det siste laget som stjal poeng fra Vipers Kristiansand. For 64 seriekamper siden, i september 2021, spilte Fana uavgjort mot Vipers på hjemmebane i Bergen. Siden da har Vipers Kristiansand vunnet alle kamper i alle norske turneringer.

Denne sesongen har Fana trøblet litt, og bergenserne ligger på en ganske beskjeden 11. plass, kun en plass over kvalifiseringsstreken. I lagenes forrige møte, i Bergen i januar, vant Vipers til slutt med syv mål, 30.37, etter at det sto 14-17 til pause. De to store spillerne i den kampen var Fanas Sara Berg, og Vipers Anna Vyakhireva. Begge leverte syv scoringer i en fartsfylt håndballkamp.

Martine Kårigstad Andersen er på utlån i Fana og har kjapt blitt en nøkkelspiller.
Foto: Martine S. Alvær

Etter jul har også vår egen Martine Kårigstad Andersen spilt for Fana. Hun ble utleid for resten av sesongen, og Andersen har blitt en viktig brikke for rødtrøyene. Hele 86 scoringer har det blitt på storskytteren på kun 10 kamper. Et snitt på 8.6 er helt i toppen av snittet i Rema 1000-ligaen.

Jeg håper naturligvis at vi tar to poeng. Vi skal gjøre alt i vår makt for å gjøre en så god kamp som mulig og gi publikum en god opplevelse. Det viktigste for oss er å være påskrudde fra første sekund, spille vårt spill, og være litt ekstra oppmerksomme på Martine som har vært i kjempeform siden utlånet til Fana.

Tuva Ulsaker Høve

Kampen mot Fana har avkast klokken 18:30, og billetter kjøper du ved å klikke på banneret under.