Seriemestere – igjen – Vipers

Seriemestere – igjen

Med seier i kveldens kamp ville Vipers Kristiansand både i praksis og teori være seriemestere for smått utrolige 7. gang på rad. Med et Fana-lag som har slitt litt denne sesongen på besøk i Aquarama var forutsetningene gode for å gi de fremmøtte både seriegull og kakefest.

Og det var hjemmelaget som kom best i gang. Jamina Roberts hadde tatt på seg servitørrollen i første omgang, og Luisa Schulze fikk en enkel oppgave med å sette kampens første ball i nettet. Sekunder senere ville Roberts vise frem skuddarmen sin, og fra utenfor 9 meter steg hun til værs og hamret en ball via tverrliggeren og i mål.

Luisa Schulze satt tre av fire sine skudd i mål. Den ene en utsøkt lobb over målvakten.

Fana, med Martine Kårigstad Andersen i skuddhumør, ga seg dog ikke uten å gi hjemmelaget kamp. Og det var uavgjort på både 2-2, 4-4, og på 5-5 før Vipers Kristiansand takket for følge. I den neste perioden vant de rosa 4-1, og med det sto det 9-6 etter halvspilt første omgang.

Herfra og ut føltes det ut som om hjemmelaget, som var uten både Anna Vyakhireva og Sunniva Amalie Næs Andersen, satte på cruisekontrollen og kontrollerte inn mot pause. Ledelsen vokste jevnt og trutt, og da pausesignalet gikk ledet de rosa med 19-14. Omgangens store spillere var uten tvil Tuva Ulsaker Høve, som satte 8 av sine 9 forsøk i mål, og Martine Kårigstad Andersen som sto med 8 mål på 12 forsøk før pausehvilen.

Det var en kamp vi skulle vinne. Vi skulle ha to poeng, og vi skulle sikre seriegullet. Det føles utrolig godt å ha klart det.  Forventningen her i klubben er at vi skal vinne de norske titlene, og da er det godt når vi klarer å oppfylle de.

Selv om vi var 100% fokusert på denne kampen i dag, er det ikke til å legge skjul på at den kommer mellom to viktige Champions League-kamper. Vi har nok hatt et halvt øye på lørdagen hele uka, og det tror jeg et helt naturlig.

Det er deilig når man har gode dager på jobben, og det hadde jeg virkelig i dag. Jeg er fornøyd med egen innsats, og jeg er utrolig glad for å ha gode lagkamerater som setter meg i gode situasjoner

Tuva Ulsaker Høve

Etter pause sendte Tomas Hlavaty med en nesten ny syver på banen, og ganske snart hadde ledelsen økt fra fem åtte mål. Julie Stokkendal Poulsen hadde blant annet erstattet Sofie Börjesson i målet, og dansken leverte flere kvalifiserte redninger.

Det var nå ingen tvil om hvor poengene skulle havne, og dermed ingen tvil om Vipers skulle bli seriemestere eller ikke. Stemningen i Aquarama steg for hvert eneste minutt, og da speaker inviterte til trampeklapp det siste drøye minuttet var lydnivået i hallen øredøvende.

Kveldens bursdagsbarn, Silje Waade, fikk både sang og kom på scoringslista i kveldens kamp mot Fana

Til slutt vant Vipers med veldig komfortable 38-25. For Fana handlet hele kampen om Martine Kårigstad Andersen. Vågsbygd-jenta satt 12 baller i mål på 17 forsøk, mens Tuva Ulsaker Høve, som ble kåret til Vipers’ beste spiller, leverte 11 scoringer på 12 forsøk. To fine håndballprestasjoner.

Etter kampen ble alle tilskuerne invitert ut på banen for autografer, bilder, og en gigantisk kakefest for å feire seriegullet. Det var utrolig fint å se samholdet mellom supportere, frivillige, ansatte, støtteapparat, og spillere ute på parketten.

Målvakt: Sofie Börjesson
Venstrekant: Mina Hesselberg
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Marta Tomac
Høyreback: Oceane Sercie- Ugolin
Høyrekant: Tuva Ulsaker Høve
Linjespiller: Luisa Schulze