En siste dans før landslagspausen – Vipers

En siste dans før landslagspausen

I den siste kampen før Vipers-jentene tar en velfortjent påskeferie, etterfulgt av landslagsoppdrag for store deler av troppen, onsdag ettermiddag setter de rosa superjentene seg på bussen og tar den korte turen østover til Larvik. I Jotron Arena har hjemmelaget tuktet både Storhamar og Sola tidligere i sesongen, og det krever en skjerpet gjeng for å ta med seg to poeng hjem til Kristiansand.

Det forrige møtet mellom lagene kom i NM-semifinalen under Final8 i Arendal for bare en måneds tid siden. Den kampen ble aldri spennende, og de rosa vant til slutt 40-24 etter en maktdemonstrasjon som sikret plassen i NM-finalen. Da Larvik gjestet Aquarama i januar ble det også en komfortabel seier, 37-27, for de rosa.

Lysa Tchaptchet og de andre Vipers-spillerne er klare for den siste kampen før påske.
Foto: Simen Aas

Det er god stemning og en god følelse i gruppa. Under dagens trening har vi gjort noen småjusteringer og er klare for kamp. Vi er godt forberedt og klare til å yte vårt beste. Det er det viktigste.

Larvik har noen ordentlig gode spillere, og nøkkelen blir åpenbart å stoppe disse spillerne. De har levert noen fantastiske resultater, og vi vet at det er et lag som holder et høyt nivå dersom de får tid og rom til å spille sitt spill. Vi har sett både Sola og Storhamar tape der, og vi det samme kan skje med oss dersom ikke vi er skjerpet.

Ingen av lagene har noe å tape, og jeg tror det kan bli en interessant håndballkamp når det er forutsetningene. Begge lag kan spille fritt og med lave skuldre, og prøve å få ut sitt aller høyeste nivå på banen. Jeg gleder meg!

Tomas Hlavaty

Som alltid når Larvik står på motsatt banehalvdel er det Maja Furu Sæteren som er samtaleemnet. Stortalentet noterte seg for 12 scoringer i seriekampen i Aquarama, mens det i NM-finalen «kun» ble 6 nettkjenninger på 15 forsøk. Til nå i Rema 1000-ligaen er dog Furu Sæteren den soleklare toppscoreren. Bakspilleren har satt smått utrolige 202 baller i nettet, noe som gir et målsnitt på 9.2 per kamp.

Bak Furu Sæteren på toppscorerlista finner vi en gammel kjenning. Heidi Løke står notert med 64 scoringer, men hun har spilt syv færre kamper enn Furu Sæteren etter skaden hun pådro seg i fjor høst.

Kampen mot Larvik har avkast klokken 18:00 og sees enten i Jotron Arena eller på TV2 Play.