Nok en vellykket trenersamling i Aquarama – Vipers

Nok en vellykket trenersamling i Aquarama

Før den uhyre viktige Champions League-kampen mot Debrecen holdt Vipers Kristiansand og Lene Rantala sin andre trenersamling for trenere i barne- og ungdomshåndballen i lokalområdet. Med en signifikant økning i deltakere fra den første samlingen kan man allerede nå konstatere at disse samlingene har kommet for å bli. 

Det var en flott seanse som varte i en drøy time, og Rantala holdt ikke tilbake noen hemmeligheter. Hun fortalte om hvordan Vipers-jentene skulle løse sine oppgaver, og hvordan trenerteamet trodde kampen kom til å se ut. I tillegg viste hun masse videoer av konkrete situasjoner, og tilhørerne fikk i oppgave å kjenne igjen noen av mønstrene som ble vist på video under den påfølgende kampen.

Blant de rundt 25 som var samlet i et møterom i Aquarama et par timer før avkast var det mennesker i alle aldre, fra 5-6 forskjellige klubber, og det var omtrent like mange kvinner som menn. To av dem som var til stede for første gang var June Kjelvik, trener for Vindbjart G11, og Cindy Iren Foss-Hauane som er trener for Tveits J11 lag. Vi fikk en liten prat med de to etter samlingen.

Kan ikke du, Cindy, si litt om hvordan denne samlingen var?

Det var utrolig bra! Lene er veldig flink til å forklare, og jeg likte måten hun presenterte innholdet på. Det kan jo være vanskelig å få tak i, men jeg syns hun gjorde det på en fin måte.

June stemmer i: Jeg er helt enig. Det var utrolig nyttig å se og høre hvordan trenerne i Vipers tenker og hvordan de presenterer analysene sine.

Selv om vi naturligvis er trenere på et helt annet nivå så er dette kjempeinspirerende. Og det gir god inspirasjon som man gjerne vil formidle videre til sine spillere. 

Hva slags posisjon har Vipers Kristiansand i klubbene deres, og hvor viktig er det at klubben tar sitt ansvar i å bygge broer mellom de lokale klubbene og jentene i rosa?

Jeg trener et G11-lag, sier June, og de fikk lov å være maskoter på Fana-kampen, så det er fullt av Vipers-inspirasjon i gjengen om dagen. I tillegg var Vipers på besøk på håndballskolen vår, og når spillerne våre ser Vipers-spillerne nå er det tydelig at de er kjempeengasjert i Vipers.

Og hos dere i Tveit, Cindy?

Det er det samme hos oss. Jo tettere spillerne våre kommer på Vipers, jo mer engasjert blir de. Og det tror jeg gjelder for oss trenere også, så sånn sett er disse samlingene der vi kommer veldig tett på kjempeviktige.

Vi takker Lene Rantala, alle trenerne som deltok, og spesielt June og Cindy som ga oss tiden sin etter at samlingen var over.