Seriegullet utdelt i Kristiansand – Vipers

Seriegullet utdelt i Kristiansand

Vipers Kristiansand hadde invitert til gullfest i Aquarama. Først skulle Fredrikstad beseires i grunnseriens siste kamp, før håndballforbundet skulle dele ut gullmedaljene til de rosa superjentene. Elias Mar Halldorsson, bortelagets trener, sa før kampen at han gjerne ville stikke kjepper i hjulene for gullfesten, men det viste seg tidlig at de rosa ikke hadde noen planer om det.

Etter ni minutter tok bortelaget kampens første timeout. Da sto det 6-3 på lystavla, og Oceane Sercien-Ugolin hadde allerede notert seg for to scoringer. Det er verdt å merke seg at Sercien-Ugolin skulle bli omgangens store spiller, og hun terroriserte Fredrikstad-forsvaret.

Og det samme kampbildet fortsatte utover i omgangen. Katrine Lunde, med god hjelp av forsvaret foran seg, stoppet veldig mange av bortelagets forsøk, og i motsatt ende rant målene inn. I tillegg til Sercien-Ugolin satt blant annet Tuva Ulsaker Høve tre baller i mål.

For vi må returnere til den franske bakspilleren. Hele NI scoringer noterte hun seg for før pause, og Fredrikstad-forsvaret så ut som småjenter i møte med Oceane. Gang på gang fintet hun seg gjennom forsvaret og satt ballen i mål, og de gangene hun ikke fikk lov å komme gjennom hamret hun bare ballen i nettmaskene.

Da pausesignalet gikk hadde Vipers notert seg for 20 mål, mens Fredrikstad sto oppført med 8 fulltreffere i målprotokollen. Gullfesten kunne starte allerede ved halvtid. Og publikum i Aquarama responderte. De vel 1000 fremmøtte fikk se håndball i ytterste verdensklasse.

Oceane Sercien-Ugolin danset både under oppvarmingen under kampen.

De rosa superjentene holdt det gående, og ledelsen vokste og vokste utover i omgangen. Bortelaget fra Plankebyen hadde ingenting å stille opp med, og gullfeiringen fikk den best tenkelige starten.

Da sluttsignalet gikk i Aquarama sto det smått utrolige 40-19 på lystavla etter at Oceane Sercien-Ugolin hadde notert seg for 11 scoringer, mens Tuva Ulsaker Høve fulgte på 8 fulltreffere.