Sliteseier i den første sluttspillkampen – Vipers

Sliteseier i den første sluttspillkampen

I kvartfinalen i denne sesongens sluttspill hadde Tomas Hlavaty valgt Gjerpen som motstander, og i kveldens første kamp lagene mellom var naturligvis hjemmelaget store favoritter i Aquarama. Bortelaget hadde dog tenkt å gjøre sitt for å spolere festen.

Først tok Skiensjentene ledelsen etter en 7-meter, før Oda Olsen sendte i vei en underarm i det neste angrepet etter at Oceane Sercien-Ugolin hadde funnet nettmaskene i motsatt ende. 1-2 etter en forrykende åpning.

De rosa slo tilbake og sto med det bak de neste tre scoringene. Først Sunniva Amalie Næs Andersen etter en fin opprulling mot kanten, før Oceane Sercien-Ugolin steg til værs og smalt en ball i nettet, og til slutt var det igjen Sunniva Næs Andersen som smalt en ball i krysset. 4-2 til vertene.

Det var mye å snakke om i den første omgangen. Her Tomas Hlavaty og Katrine Lunde

Det var dog ikke takk og farvel av den grunn. Bortelagets Annika Skrettingland var overalt, og de gangene hun ikke satt ballen i mål selv serverte hun en lagkamerat. Før pause satte Skrettingland inn tre baller selv, og sto notert med to målgivende pasninger.

I tillegg til et bra Gjerpen-lag slet de rosa litt. Det var mange avslutninger som gikk i treverket, som gikk utenfor, eller som ble stoppet av Mia Stensland i Gjerpen-målet. I tillegg var ikke Vipers-benken helt fornøyd med dommerparet, og Tomas Hlavaty pådro seg en to-minutter halvveis ut i den første omgangen.

Det var ikke den beste starten, men jeg syns vi kan være fornøyde med seieren. Vi måtte vinne, og vi vant kampen. Jobben er gjort, og det er egentlig alt jeg kan si.

Jeg vil ikke legge skylda på noe for den dårlige starten. Det var bare en sånn dag, og vi var kanskje litt mindre fokusert enn det vi må være. Da klarte vi ikke sette sjansene våre i mål, og da er det vanskelig.

Tomas Hlavaty

Etter en timeout fra hvert lag de siste 10 minuttene fikk Hlavaty litt orden på elevene sine, og etter at Linn Andresen satt inn Gjerpens siste for omgangen drøye fem minutter før halvtid, handlet alt om de rosa.

Tre scoringer på rad og et par redninger fra Katrine Lunde gjorde at Vipers Kristiansand kunne gå til pause med en 15-11 ledelse etter en omgang litt under pari. I pausen hadde tydeligvis Tomas Hlavaty fått justert på laget sitt, for det var et helt annet Vipers som kom på banen etter pausepraten.

Firemålsledelsen ved pause hadde økt til åtte etter kun 12 minutter av den andre omgangen. Da så forsvaret til de rosa mye, mye bedre ut, og som alltid når forsvaret sitter kommer de enkle kontringsscoringene på løpende bånd.

Silje Waade og de andre i forsvaret fikk orden på ting etter pausen

Og nå var det egentlig kun ett lag på banen. De rosa hadde full kontroll i begge ender av banen, og Katrine Lunde stoppet forsøk etter forsøk som slapp gjennom forsvaret. Målvakten stoppet ikke før hun hadde stoppet 13 baller. Da ble Sofie Börjesson byttet inn, og svensken stoppet tre baller på tiden hun fikk i buret.

Det var ganske tøft før pause. De gav alt de hadde og vi var ikke på vårt vanlige nivå. Forsvaret vårt fungerte ikke som det pleier. Heldigvis fikk vi snakket om det i pausen og fikk justert oss inn. Etter pause var det mye bedre i forsvar, og da kunne vi kontre inn noen enkle scoringer.

I pausen snakket vi naturligvis om forsvaret. Det var altfor enkelt for Gjerpen å komme gjennom, og det må vi finne ut av før lørdag. Vi må være forberedt og klare for alt, og jeg er glad for at vi klarte å finne ut av det etter pause.

Luisa Schulze

I motsatt ende hadde Anna Vyakhireva bestemt seg for at også hun ville være med på ballet. På den snaue halvtimen hun spilte noterte hun seg for seks scoringer og syv målgivende pasninger. Det var mer enn nok til at publikummet i Aquarama kåret henne til kampens beste spiller.

Til slutt vant Vipers Kristiansand med komfortable 31-19 i den første kvartfinalekampen i sluttspillet. Nå venter Champions League-kvartfinalen mot Györi Audi ETO KC førstkommende lørdag, før Vipers-jentene drar til Skien for å spille kamp to i kvartfinaleserien mandag 29. april.

Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Lois Abbingh
Midtback: Paula Arcos
Høyreback: Oceane Sercien-Ugolin
Høyrekant: Jana Knedlikova
Linjespiller: Lysa Tchatpchet