Storkamp i Aquarama – Vipers

Storkamp i Aquarama

Sesongens store høydepunkt i Aquarama står for tur. Lørdag kveld kommer Györi Audi ETO KC på besøk til den første kvartfinalen i Champions League. Det ungarske storlaget, med stjernespillere i alle posisjoner, har en fantastisk historie, og krydret med flere norske spillere har dette oppgjøret en ekstra dimensjon.

For det er ingen tvil om at spillere som Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen, Kari Brattset Dale, Emilie Hovden, og fremtidig Vipers-spiller Silje Solberg-Østhassel er navn å se opp for. Når man i tillegg sper på med internasjonale stjerner som Estelle Nze Minko, Ana Gros, Eun Hee Ruy, og Viktoria Gyori-Lukacs sier det seg selv at ungarerne er favoritter i nærmest alle kampene laget spiller i løpet av en sesong.

Men Vipers Kristiansand har et godt overtak på de grønnkledde. I de tre siste oppgjørene lagene mellom har de rosa kommet seirende ut av kampen. Sist var i fjorårets Final4 da ungarerne ble slått 35-37 i semifinalen. I tillegg ble Györi slått to ganger sesongen før, så Vipers står med tre seiere på rad mot den ungarske bjørnen.

Til morgendagens kamp disponerer Tomas Hlavaty en tilnærmet skadefri tropp, og Vipers.no møtte en sprudlende slovak et par dager før kampen

Jeg gleder meg veldig til lørdag. Jentene jobber ekstremt hardt om dagen, og det er så tydelig at å vinne denne kampen er noe hele gruppa virkelig ønsker. Vi føler oss bra, og jeg er helt sikker på at det blir en fantastisk kamp. Vi skal gjøre vårt beste for alle tilhengerne våre, og jeg håper virkelig de kan dra fra arenaen med et smil rundt munnen.

Nøkkelen er at vi må være på vårt beste. Det er alt som betyr noe. Lagene er så jevne at det ikke er noen plass å gjemme seg, og det å ikke være skjerpet og påskrudd er ikke et alternativ. Györi er et lag av ypperste, ypperste klasse, men det er vi også.

Å spille i et utsolgt Aquarama er helt fantastisk, og jeg er helt sikker på at det kommer til å virke som om vi har 8 spillere på banen. Vi trenger at hele hallen støtter oss etter beste evne.

Tomas Hlavaty

Også Luisa Schulze, som gjorde en god kamp mot Gjerpen i den første sluttspillkampen, gleder seg til å møte de ungarske stjernene

Helt siden det ble klart at Györ blir motstanderen vår har vi nok hatt denne kampen i bakhodet. Vi gleder oss til kampen, vi gleder oss til å spille foran et fullsatt Aquarama, og jeg håper atmosfæren blir helt fantastisk. Vi skal gi 200%, og vi lover å legge igjen alle kreftene vi har på banen. Vi vet at bortekampen blir tøff, så vi er helt avhengige av et godt resultat her hjemme.

Som jeg sa må vi gi alt. Vi må virkelig være til stede og klare for alt dersom vi vil vinne. Det er to kjempegode lag med eksepsjonelt gode spillere, og i sånne kamper er det sjeldent de små tingene som avgjør hvem som vinner. Det handler vanligvis om mentalitet og innstilling i de kampene, og dersom vi klarer å komme inn i kampen med rett tenningsnivå tror jeg vi har en veldig god mulighet til å vinne.

Luisa Schulze

Kampen mot Györi har avkast klokken 18:00 og Aquarama er smekkfull. Dersom du har billett til kampen anbefaler vi at du kommer på pre-match eventet vårt på Hartmanns Brygge. Det kan du lese mer om her: https://vipers.no/2024/04/19/pre-match-pa-hartmanns-brygge/