Vanskelig utgangspunkt for returkampen – Vipers

Vanskelig utgangspunkt for returkampen

Foran et helt utsolgt Aquarama, som inkluderte nesten 200 stående tilskuere, var det duket for håndballfest da Györi Audi ETO KC gjestet Aquarama til den første kvartfinalen i Champions League. I potten lå en billett til årets Final4, og åpningen på kampen var et bevis på hvor mye som sto på spill.

For begge lag gikk ut i hundre. Lois Abbingh fikk æren av å sette den første ballen i nettet da hun gikk på tvers og vred en ball tilbake i nettet bak Silje Østhassel-Solberg. Gjestene fra Ungarn hadde dog ikke kommet til Kristiansand for å være gjester på festen. Først fikk Ana Gros altfor mye tid til å sende i vei ei kanonkule fra 9 meter, før Veronica Kristiansen sto bak en kontring som resulterte i scoring.

Og herfra halset Vipers Kristiansand etter grønne skygger. I angrep gikk skuddene enten utenfor stengene, eller så sto en god Østhassel-Solberg i veien. Etter 11 minutter tok Tomas Hlavaty kampens første timeout. Da ledet gjestene fra Ungarn med 3-6 etter et par kontringer og noen kantscoringer.

Det ble en frustrerende kamp for Anna Vyakhireva og de andre Vipers-jentene

Dessverre hadde ikke Hlavatys timeout den effekten han ønsket. For kampen fortsatte i det samme sporet. Det føltes som om alt Györi foretok seg endte i scoring, mens Vipers Kristiansand måtte kjempe knallhardt for hver eneste avslutning på mål.

Etter drøye 21 minutters spill hadde forspranget til ungarerne økt fra tre til syv mål etter en fryktelig Vipers-periode som endte med 2-6 til de grønnkledde. 5-12 og de rosa fra Kristiansand hadde et fjell og klarte dersom returoppgjøret i Györ om en uke skulle ha noen som helst spenning.

Da pausesignalet gikk var ledelsen fortsatt på seks scoringer, og 9-15 var et tøft resultat å ta med seg inn i pausepraten. Og med ett virket det ikke som om de 15 minuttene i garderoben hadde gjort underverker for Hlavaty og jentene hans.

Eun Hee Ruy, Györs koreanske bakspiller, fintet seg vakkert gjennom i starten av omgangen og hamret en ball i krysset. Helt utagbart for Katrine Lunde i målet. Da ledet plutselig bortelaget med syv, og fjellet fortsatte å vokse.

Men så snudde vinden litt i Aquarama. Katrine Lunde, som frem til nå hadde slitt litt med avslutningene til bortelaget, fant ut av tingene og begynte å stoppe noen baller. I motsatt ende klarte de rosa å finne nettmaskene, og ledelsen begynte å krympe.

Først og fremst gratulerer til Györ. De var det bestee laget i dag. Vi var ikke gode nok i angrep, og når vi fikk sjansene så bommet vi dessverre. Målvakten deres hadde også en strålende kamp og gjorde det vanskelig for oss.

Da vi fikk litt orden på forsvaret i pausen, og fikk noen enkle mål på kontringer, så slet vi dessverre også litt med uttellingen

Nå drar vi til Györ og skal gi alt. I håndball er alt mulig, og jeg er sikker på at vi kan gjøre en god prestasjon.

Tomas Hlavaty

Da Jana Knedlikova satte et straffekast i nettmaskene bak Østhassel-Solberg hadde ledelsen krympet til fem på 16-21, og Aquarama hadde virkelig våknet til live. Man satt med følelsen av at Györ absolutt ikke var uslåelige, og dersom de rosa kunne luke bort noen av de enkle feilene så var alt mulig.

Dessverre var ikke dette Vipers Kristiansand sin dag, og selv om forspranget hadde vært lite skrudde gjestene fra Ungarn til skruen et lite knepp til mot slutten. Da sluttsignalet gikk var differansene lagene mellom syv mål, og sluttresultatet ble 23-30.

Györ var veldig gode i dag. All honnør til dem. Da vi kom nærmere i den 2. omgangen følte jeg at vi hadde en mulighet til å komme helt oppi, men vi var bare ikke sterke nok i dag.