Returoppgjør i Ungarn – Vipers

Returoppgjør i Ungarn

Etter syvmålstapet mot Györi Audi ETO KC har Vipers-jentene tatt turen til Ungarn for å spille returoppgjøret, og det er virkelig en mammutoppgave som venter de rosa. Større undre har dog skjedd i håndballen, og vi krysser fingrene for at mirakelens tid ikke er forbi. Marta Tomac har vært med på mye innen håndballen, og vi fikk en prat med henne før lørdagens oppgjør.

Kan du først si litt om hvordan kampen forrige helg var?

Vi var veldig godt forberedte, og vi visste hva Györ kom til å gjøre og hva vi skulle være på utkikk etter. Dessverre var vi ikke på nivået verken fremover eller bakover. Vi gjorde for mange enkle feil i viktige perioder av kampen, og vi er litt for ujevne i prestasjonene våre. Da tar et så godt lag som Györ sjansene de får, og vi blir straffet knallhardt.

Jeg syns vi ble litt bedre i den andre omgangen, og vi klarer å kappe forspranget ned og har mulighet til å krype helt opp i ryggen deres. Men det er da vi blir litt unøyaktige og mister oss selv litt. Da ble plutselig forspranget deres på syv igjen.

Hva var det som var så vanskelig?

Vi fikk aldri grep på kampen. Vi fant ikke flyten verken fremover eller bakover. Som sagt var det litt bedre i den andre omgangen, men vi er nok vant til at enkeltspillere utgjør en større forskjell enn sånn som det ble i den kampen. Györ var gode til å stoppe sånn som Anna [Vyakhireva], og da ble angrepsspillet vårt litt stakkato dessverre.

Marta Tomac, her fra en tidligere kamp i Champions League, og Vipers-jentene vil revansjere seg mot Györ i lørdagens kamp.
Foto: Hans Lie

Nå har dere hatt en uke på å forberede en ny kamp. Hvordan tror du det blir på lørdag?

Vi er helt nødt til å nullstille og angripe. Vi har ikke noe annet valg. Vi MÅ angripe, vi må spille litt raskere, litt klokere, og om vi klarer det kommer vi til å komme til mulighetene.

I tillegg er vi nødt til å luke bort de enkle feilene begge veier. Det var et par eksempler forrige helg der vi gikk oss bort defensivt i overtall. Det har vi ikke råd til mot et så godt lag, og jeg mener at vi er et mye bedre lag enn det vi klarte å vise i Aquarama.

Kampen mot Györ har avkast klokken 18:00 lørdag kveld og vises på handball-kanalen.tv.